Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Belediye Meclisi’nin 2021 yılı ilk oturumugerçekleşti. Alanya Kültür Merkezi’nde Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel’in başkanlığında toplanan mecliste 2020 yılının faaliyet özeti üyelerlepaylaşıldı. Raporu meclis üyelerine aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel, “2021’de halkımızın ve meclis üyelerimizin bize verdiği destekle dahagüçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“İÇME SUYU KULLANIMINA DİKKAT EDELİM”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yücel, songünlerde tüm Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen kuraklıksorununa dikkat çekerek, vatandaşlara tasarruf ve bilinçli kullanım uyarısındabulundu. Başkan Yücel, “Sularımız hızla tükeniyor, yağmurların azalmasıylabirlikte artan kuraklık riski hepimizi tehdit ediyor. Vatandaşlarımızdanricamız su israfının önüne geçecek önlemler alsınlar, yarınlarımızı kurutmayalım”dedi.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“2021 YILI GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR YIL OLSUN”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

2020 yılının sona ermesinin ardından 2021’e büyük umutlarlagirdiklerini belirten Başkan Yücel, şu ifadelere yer verdi: “Osmanlı’danSelçuklu’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi mirası, doğal vecoğrafi güzellikleri, turizm, tarım ve ticaret alanındaki atılımları ileülkemizin en gözde kentlerinden biri olan Alanya’mızı hep birlikte dahayükseklere taşımak için 2021 yılında da aynı azim ve kararlılıkla çalışmayadevam edeceğiz. Barışın ve huzurun en güzel örneği olan bu kentin güzelinsanlarına hizmette bulunmayı kutsal bir vazife, büyük bir onur ve gururolarak gördüğümüzü bir kez daha ifade etmek isterim.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“ALANYA’NIN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Halkımızın yetki verdiği yaklaşık 7 yıllık dönemde, şehrimizinsahip olduğu kazanım ve değerleri koruyup, daha yükseğe taşımaktan ve yenihizmetlerin temelini oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Sosyal, şeffaf, hesapverebilir ve üretken belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimizprojelerimizle sadece bugünü değil, Alanya’nın geleceğini de planlamayaçalışıyoruz. Hizmet dönemimizin ilk yıllarında özellikle kurumsallaşma vealtyapı hizmetlerine yoğunlaşıp, kentin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretirken,daha sonraki süreçte turizm cenneti olan Alanya’mızın marka değeriniarttıracak, kentin dokusunu ve kimliğini değiştirecek önemli projeleri hayatageçirdik.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“KENTİMİZİN TEMEL İHTİYAÇLARINI TAMAMLADIK”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Geçtiğimiz dönemde teleferik, Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı,Güneş Enerji Santrali, kültür merkezleri ve sosyal tesisler, restorasyonçalışmaları gibi kentin marka değerini arttıracak büyük projeleri gerçeğedönüştürdük. Aynı zamanda parklar, spor alanları, eğitim destekleri ve okulyatırımları, ulaşım, prestij caddeleri, bisiklet yolları, kapalı pazaralanları, Demirtaş Hayvan Barınağı, cenaze hizmetleri binası gibi kentin eksikve ihtiyaç duyduğu temel alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladık.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“PEK ÇOK MERKEZ BELEDİYEDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Bugün geldiğimiz noktada coğrafi sınırlarının değişmesiyle hizmetalanı 56 kat artan Büyük Alanya’da; Alara’dan Aydap’a merkezden Toroslara kadarşehrin stratejik noktalarına kurduğumuz 8 şantiyemizle kentin her noktasınakesintisiz hizmet veriyoruz.  Alanya’nındiğer merkez ilçelerden farkını da hep birlikte görüyoruz. Merkez ilçelerin neköyü ne yaylası vardır. Bizde 1 haneye 3 noktada hizmet verecek noktadayız. 350olarak teslim aldığımız araç sayısını 557’ye çıkartarak kurduğumuz güçlü araçfilomuzla Alanya’nın en ücra köşelerine kadar hızlı ve etkin bir şekildehizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Neredeyse 90’a yakın da iş makinemizleTürkiye’deki merkez belediyelerin hepsinden üstün durumdayız. Merkezin yanısıra beldeleri, kırsal mahalleleri ve yaylaları ile çok dağınık ve geniş bircoğrafya yayılan sorumluluk alanımıza rağmen tüm vatandaşlarımıza en iyişekilde hizmet ediyoruz.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“YENİ BELEDİYE BİNASI 6 AYA BİTECEK KENT MEYDANI İÇİN İLK KAZMASENE SONU VURULACAK”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi pandemi ile mücadelemizisürdürürken, milli ve manevi değerleri koruyarak, tüm yerel yönetimlere modelolacak bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak vizyonuyla azim ve gayretleçalışıyoruz. Birçok projeyi kendimiz geliştirdiğimiz gibi birçok belediyeye deörnek proje üretiyoruz. Kent kimliğini yeniden oluşturacak önemliprojelerimizden biri olan Kent Meydanı ve Yeni Belediye Hizmet Binası ileilgili çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 6 ay içerisinde belediye binamızıbitireceğiz, bu sene sonunda da Kent Meydanı ile ilgili ilk kazmayıvuracağımıza inanıyoruz. Projesi ve ihale dosyası tamamlandı.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“CUMA PAZARI BÖLGESİ CAZİBE NOKTALARIMIZDAN OLACAK”

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Cuma Pazarı ve Düğün Salonu yerine çok güzel bir proje hazırladık.Sinema salonları ve kentin en büyük kütüphanesinin bulunacağı sosyal tesisprojemiz, katlı otopark ve kapalı Pazar yeri çözümleriyle, meydan ve çevredüzenlemesiyle kentimize çok yakışan bir proje olacak. Projesi tamamlandı.İhale aşamasında. İnşallah 2021 yılında bu projemizin de temelini atıp,inşasına başlayacağız.

2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti
2021 yılının ilk meclisi gerçekleşti

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLE ALANYA YENİLENECEK”

Kent estetiği ve bütüncül bir yapılaşma sağlamak için çok kapsamlıbir Kentsel Dönüşüm Uygulaması başlattık. Büyük bir hızla devam eden KentselDönüşüm Projemizle Cumhuriyet Mahallemizde sosyal donatı alanları, trafik ağıve modern mimarisi ile örnek bir kentsel dönüşüm çalışması ortaya koyuyoruz.Riskli Alan İlan edilen 373.048 metrekare alanda doğal yapı analizi, alananalizi, yapısal altyapı analizi, ulaşım analizi, yeşil doku analizi ve tapukayıt aşamaları tamamlanmıştır. Alternatif Kentsel Tasarım Projemiz dehazırlanmış olup, son tasarıma göre Taslak İmar Planı revizyonu yapılmaktadır.Vatandaşlarımızla anlaşma aşamasına gelinmiş olup, bu sürecin detamamlanmasından sonra hızlı bir şekilde inşaat aşamasına geçilecektir. Sonolarak mecliste grubu bulunan tüm partilerden temsilcilerin katılımıyla AL-KENTA.Ş’yi kurarak çalışmalarımıza ivme kazandırdık.

“CUMHURİYET MAHALLESİ BİZİM REFERANSIMIZ OLACAK”

Kentsel dönüşümde bu bölge bizim için önemli bir başlangıçolacaktır. Burada yapacağımız her çalışma Alanya’mız için örnek teşkil edecekve yakalayacağımız başarı bütün Alanya’ya yansıyacaktır. Bu bölgemizin ardındanAlanya’mızın düzenli, yaşanabilir, kimlik sahibi bir şehir olarak varlığınısürdürebilmesi için diğer bölgelerimizde de Kentsel Dönüşüm uygulaması yapmayıhedefliyoruz.

“PANDEMİ SADECE TÖRENLERİ ETKİLEDİ ÇALIŞMALARA ARA VERMEDİK”

2020 yılında pandemiye rağmen birçok eserimizi tamamladık ancakpandemi yasakları nedeniyle açılış törenlerini gerçekleştiremedik. Demirtaş,Kestel, Toslak, Yaylalı, Çamlıca, Güney Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisleriniönceki yıllarda hizmete açmıştık. 2. dönemimizde de Batı bölgesine çok önemlisosyal tesisler kazandırdık. Bölgenin en büyük ihtiyaçları arasında olankütüphanesi, açık ve kapalı sosyal alanları ile bölge halkına en iyi şekildehizmet verecek olan Konaklı Kültür Merkezi’ni ve İncekum Çok Amaçlı Salonuninşaatını tamamladık. Batı Bölgemizde 5 bin metrekarelik alanı ile Alanya’nınen geniş ve en modern kapalı pazarı olan Avsallar Kapalı Pazar Yeri’ni debitirerek hizmete açıyoruz. Pandemi nedeniyle açılış töreni yapamasak da tümprojelerimizi tamamladık.

“ÇAYARASI YAYLASI’NDA CAZİBE MERKEZİ YARATTIK”

Çayarası Yaylası’nda Yörük kültürünün Toroslarda yaşatılacağı çarşıprojesini hayata geçirdik. Yapımı tamamlanan cami, sağlık ocağı, dükkan vesosyal alanların yer aldığı çarşı merkezi yaz aylarında yaylalara gidenvatandaşlar için bir cazibe noktası haline gelecektir.

“AKDAĞ’DA 2 YILLIK EMEĞİN ARDINDAN SON AŞAMAYA GELDİK”

Akdağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili çalışmalarımız devamediyor. Akdağ Kış Sporları ve Kayak Turizmine ait imar planı teklifimiz Kültürve turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kayak Federasyonu uzmanlarıile yapılan ortak arazi gezileri ve koordinasyon ile hazırlanmış ve Kültür veTurizm Bakanlığına teslim edilmiştir. İmar Planlarımız onay aşamasındadır.

“ALANYA’YA SPORDA ÇAĞ ATLATTIK”

2021 yılında spor alanında çok önemli projeleri hayatageçiriyoruz. Mahmutlar Spor Tesisi’nde harfiyat çalışmaları bitti, ihaleaşamasına geldi. Bu sezon içerisinde kompleksi ile birlikte gençlerimizinhizmetine sunulacak. Konaklı Spor Kompleksinin inşaatına başladık. 176 dönümlükalanda çalışmalar sürüyor. Harfiyat çalışması biter bitmez ihaleye çıkacağız.Oba’da çok amaçlı bir şekilde hizmet verecek olan Kapalı Spor Salonu ve SosyalTesis Projemizi hazırladık. İnşallah bu yıl içinde ihaleye çıkmayıhedefliyoruz.

“GES PROJESİ İLE 3 YIL 10 AYLIK SÜREDE 12 MİLYON 680 BİN LİRATASARRUF SAĞLADIK”

2017 yılında kamu kurumları arasında en büyük Güneş EnerjiSantrali’ni Alanya Belediyesi olarak Toslak Mahallesi’nde faaliyete sokarak,belediyemizin kullandığı elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla üretmeyebaşladık. Güneş Enerji Santralimizi büyüterek GES-4 Projesini 2019 yılındadevreye almıştık. Ges Güçlendirme projesi ile de 280 Kw daha ekleyerektesisimizi 3870 Kw gücüne ulaştırdık. Böylelikle %25 gelir artışı sağladık. GüneşEnerjisi Santrallerinin faaliyete alınmasından bugüne kadar Aralık ayı hariç 12milyon 680 bin TL gelir elde ettik. Biz 5 yılda amorti edeceğini hesapediyorduk, 3 yıl 10 ay gibi bir sürede kazandık. Yeni olarak 1 buçuk milyonliralık bir yatırımımız daha var. Alanya Belediyesi tamamen tükettiği elektriğikendisi üretmiş olacak ve hiçbir bedel ödemeyecek. 363 abonenin tamamenelektriğini kendimiz üretiyoruz.

“SANTRAL VE OCAKLARIMIZ BÜYÜK TASARRUF SAĞLADI”

2015 yılında hizmete açılan Maden Kalker Ocağımızda bugüne kadar3.000.000 ton üretim yapılmış olup, 42 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. 2016yılında hizmet vermeye başlayan Asfalt Plentimizde 280.000 ton asfalt üretimiyapılmış olup 38 milyon TL tasarruf elde edilmiştir. 2017 yılında hizmete girenbeton santralimizde üretime geçilmesinden bu yana 70.000 metreküp ton betonüretimi yapılmış olup, 8 milyon 900 bin TL tasarruf sağlanmıştır.

“2020 YILINDA 115 KİLOMETRE ASFALT DÖKTÜK”

2020 yılında 115 km asfalt dökümü gerçekleştirirken, 2014-2020yılları arasında 1151 kilometreyi aşkın asfalt hizmeti verdik. 7 yılda2.657.761 metre çörezleme çalışması yaptık. 294.322 metre yeni yol açtık,1.516.935 metrelik yol genişlettik. 702.948 metre kaldırım ve parke çalışmasıyaptık. Bu rakamlara baktığımızda, Alanya Belediyesi’nin ilmek ilmek cm cmkentin tüm noktalarında nasıl çalıştığını, merkezden yaylalara, doğudan batıyakentin her noktasında varlığını nasıl hissettirdiğini anlayabilirsiniz.

“ÇİÇEK EKİM VE DİKİMİNDEN TASARRUF SAĞLADIK”

Aynı zamanda üretim ve depolama amaçlı 8500 metrekarelik açık ve3200 metrekarelik kapalı alanda kendi seramızı kurduk. 2017 yılında hizmeteaçtığımız seramızdan 2020 yılına kadar 9 milyon 590 bin TL tasarruf sağladık. AlanyaBelediyesi artık tasarruf ederek üreten, ürettikçe güçlenen, güçlendikçebüyüyen ve kendi kendine yeten bir belediyedir. Planlanan bütçe hedefimizi deyakaladık.

“YEŞİL ALAN SAYISINI İKİYE KATLADIK”

Alanya’nın daha yaşanır bir kent olması için park, sosyal donatıalanları ve yeşil alanların sayısını arttırdık. 7 yıllık başkanlık dönemimizdemerkez mahallelerimizde 65, kırsal mahallerimizde 75 olmak üzere toplamda 140adet park, çocuk parkı, rekreasyon alanı yaparak toplam sayıyı 270’e çıkardık. 2014yılında 956.997 metrekare olan yeşil alanımız, 2020 yılı sonunda 1.934.341metrekareye çıkartılmış olup, yüzde 202 oranında artış sağlanmıştır.

“MACERA PARKI İÇİN TEMELLER ATILDI”

Kızılalan Mevkii’nde 100 dönüm arazi üzerinde Macera ParkıProjemizin çalışmaları devam ediyor. 8 milyon 240 bin TL maliyetle şehrimizekazandıracağımız Macera Parkı, halkımızın, yerli ve yabancı misafirlerimizin,dinlenme, eğlence ve sportif etkinliklerini gerçekleştirebileceği bölgenin “eniyi parkı” olarak hizmet verecektir. Yaz aylarında açmayı umut ediyoruz.

“ALANYA’YI DOĞUDAN BATIYA BİSİKLETLE BULUŞTURACAĞIZ”

Türkler-Payallar-Konaklı sahil yürüyüş yolu projemizin deçalışmaları sürmektedir. Prestij Caddesi ve Bisiklet Yolu çalışmalarımızkapsamında Türkler-Payallı ve Kestel’den Mahmutlar etabının da yarısı bitti.Sezona kadar da Kargıcak Mahallesi’nin sonuna kadar kesintisiz bisiklet yolunutamamlayacağız. 2020 yılı içerisinde Hacet Meydanı’nı yürüyüş yolu, park ve trafikdüzenlemeleri ile yeniledik. Kente yeni bir çehre kazandırdık.

“PIRIL PIRIL BİR ALANYA OLDUK”

Alanya Belediyesi olarak şüphesiz en başarılı olduğumuzhizmetlerin başında temizlik işleri gelmektedir. Alanya sadece merkezi değiltüm mahalleleri ile her daim pırıl pırıl bir şehir haline gelmiştir. Çöp taksive ambalaj taksi temizlikte hızımızı ve gücümüzü arttıran projelerimizdir.2014’te 65 araç ve gerecimiz vardı şu anda 120 civarında. Alanya’ya güzelkazanımlar sağladık. Nitekim, Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinde YerelYönetimler Dalında ‘En İyi Hizmet Veren Belediye Ödülü’ne layık görülerekhizmetlerimiz taçlandırılmıştır. Hazırlamış olduğumuz Sıfır Atık Projesikapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2 milyon TL ve bir adet çöpkamyonu hibe edilmiştir. Sıfır Atık Projemiz kapsamında 1. Sınıf Atık GetirmeMerkezi, 7 adet mobil atık getirme merkezi kurulmuş, 1 adet kompost makinesialınmıştır. Yine projemiz kapsamında Atık İlaç Toplama Kumbaraları ile atık ilaçlartoplanmaya başlanmıştır.

“EĞİTİM ÖNCELİKLİDİR ANLAYIŞI İLE OKULLAR YURTLAR KREŞLERYAPTIRIYORUZ”

Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitimalabilmesi için her zaman elimizi taşın altına koyduk. Eğitim önceliğimizdirdiyerek, eğitim yatırımlarına önem verdik. Önceki dönem Oba Kız Yurdu ile 2okulumuzu hizmete sunmuştuk. Bu dönemimizde Güllerpınarı Mahallemizde EtütMerkezi’nin temelini attık. Etüt Merkezimizin Yüzde 70 oranında inşaatıtamamlandı. En kısa sürede bitirip, bu yıl öğrencilerimizin hizmetinesunacağız. Ayrıca yine Oba Mahallesi’ne düşündüğümüz Kreş projemiz hazır.İnşallah en kısa sürede ihalesini gerçekleştirip 2021 yılının ilk aylarında kreşimizintemelini atacağız. Mahmutlar’da 32 derslikli bir ilkokul binası inşaatını buyıl tamamlayıp, öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca ikili eğitim verenAvsallar Halıcı Orhan İlkokulunu normal eğitime geçirebilmek için Milli EğitimMüdürlüğümüz ile işbirliğinde kolları sıvadık. Merkezde ne yaptıysak kırsala daaynısını yapıyoruz. Sizlerin huzurunda belediyemizin eğitim konusundakihassasiyetine paralel olarak yapacağımız eğitim yatırımlarında bizlere destekveren eğitim gönüllüsü tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN FARKINI PANDEMİDE HERKESE GÖSTERDİK”

Rutin belediye hizmetlerimizin kalitesini arttırırken, sosyalbelediyecilik uygulamalarını da ilk kez dönemimizde başlatarak, birçokbelediyenin örnek aldığı sosyal yardım ve destek projelerimizi rutin belediyehizmetlerimiz arasına kattık. İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın ayağına hizmetlerimizigötürdük. Herkesin kolay ve aracısız olarak ulaşabileceği sosyal yardım ağınıkurduk. Sosyal belediyeciliğin öneminin daha da anlaşıldığı pandemi döneminde sosyalyardımlarımızı arttırdık. Yerel Yönetimler olarak pandeminin başlangıcından itibarensalgının etkilerinin en aza indirilmesi noktasında tüm birimlerimiz vepersonelimizle birlikte büyük bir özveri ile çalışarak, tüm imkânlarımızlasalgından etkilenen esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduk.

“PANDEMİDE ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKTIK”

Belediyemizin birçok gelirinde ciddi boyutta azalma olmasınarağmen belediye mülklerinin kiracısı olan esnaflarımızın borçlarını öteledik.Yine faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmadığı belediyemizce tespitedilen işyerlerinden belirlenen süre dâhilinde kira tahsili yapmadık. İşyerikiralama hizmetlerinde 2020 yılı sonuna kadar KDV oranı %18’den %8’e düşürdük.Ayrıca belediye meclisimizin Ağustos ayında aldığı kararla, 2020 yılıkapsamında pazar yerlerinden aldığımız işgaliye ücretlerinde gıda satıcısıesnaflarımızdan 6 ay, tekstil ürünü satıcısı esnaflarımızdan 8 ay, taksiciesnaflarımızdan 3 ay işgaliye ücreti alınmamıştır.

“PANDEMİYLE MÜCADELE İÇİN 5 MİLYON LİRADAN FAZLA HARCAMA YAPTIK”

Kendi üretimimiz ve satın alma yoluyla tedarik ettiğimiz toplam3.100.000 adet maskeyi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Pandemiyle mücadelekapsamında 30.01.2020-31.12.2020 tarihleri arasında yaklaşık 5 milyon TLharcama yapılmıştır.

“ALANYA’DA TÜM ENGELLERİ KALDIRIP ATTIK”

“Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla Engelsiz Kent Yönetmeliğiniçıkartarak, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak projeleri uygulamayakoyduk. Çalışmalarımızın neticesinde Alanya “Erişilebilir Şehir” ünvanıalmıştır. Alanya dünyada erişilebilir şehirlerin arasında Türkiye’deki 3şehirden birisi oldu. Dünyada da örnek bir kent olmayı başardı.

“KADIN BİREYLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Geçtiğimiz ay Aile ve Kadın Destek Merkezi’mizin açılışınıgerçekleştirdik. Merkezimiz, Kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadınlarımıza,hukuksal ve psikolojik destek sağlamak için çalışmalarını yürütmektedir. Buvesile ile kadına yönelik şiddeti kınıyor, 2021 yılında kadına yönelik şiddetinve cinayetlerin son bulmasını diliyorum.

“ÇÖZÜM MASASINDAN REKOR İSTATİSTİK”

Tüm vatandaşlarımızın aracısız ve tüm iletişim kanallarıkullanarak belediyemize kolayca ulaşabilmesi, onların sorunlarını hızlı veetkin bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla 2015 yılında kurduğumuz ÇözümMasamız, çok kısa sürede halkımız tarafından benimsenmiş ve çok büyük birbaşarı yakalamıştır. Sosyal, şeffaf ve güler yüzlü belediyecilik anlayışımızıtemsil eden Çözüm Masamız, vatandaşımızın çözüm ortağı olmuştur. 2020 yılındaÇözüm Masamıza gelen çağrı sayısı 191.649’dur. İstek, öneri, şikâyet veteşekkür şeklinde yapılan başvuru sayısı 49.998’dir. Yapılan tüm bubaşvuruların yüzde 99.6’sı tamamlanarak vatandaşlarımıza geri dönüş sağlanıp,bilgi verilmiştir.

“BEDESTEN’DE ÇALIŞMALAR %95 ORANINDA TAMAMLANDI”

Alanya Kale’mizde ve şehrimizin her köşesinde bulunan tarihivarlıkları restore ederek kent belleğini yeniden canlandırıyoruz. AlanyaKalesi’nin en önemli anıtsal yapılarından birisi olan ve yıllardır boşvaziyette bulunan Bedesten’in onarım çalışması %95 oranında tamamlanmıştır.Onarım çalışmasının ardından geleneksel el sanatları ürünlerimizi buradasergileyeceğiz. Alanya Kalesi içinde restore ve iç düzenleme çalışmalarınıtamamladığımız Alanya Belediyesi Yemek Müzesi’nin açılışını en kısa zamandagerçekleştireceğiz. Yine pandemi dolayısıyla açılışını gerçekleştiremediğimizSedre Av Köşkü’nü de iç düzenlemeleri ile tamamladık. İnşallah 2021 yılında hepbirlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Allah rahmet eylesin, geçtiğimiz dönemmeclisimizde bulunan eski Demirtaş Belediye Başkanımız Mustafa Aras çok dilegetirirdi ama görmek nasip olmadı, kısa zamanda açılışını yapmak istiyoruz.

“ALANYA KALESİ OTOBÜSLERİN ÇIKIŞINA KAPATILACAK”

Kızılkule-Tophane Ekseni Denizcilik ve Gemi Müzesi alanı içindebulunan tescilli konut yapısının onarımında son aşamaya gelinmiştir. Oba Medresemizderestore çalışması devam etmektedir. Belediyemiz tarafından faaliyete geçirilenTeleferik projesiyle, Alanya Kalesi’ne ziyaretçi sayısının artması neticesindeKale’nin her noktasına yürüyüş güzergâhları oluşturulması için çalışmalaryaptık. Teleferikten önce 146 bin olan ziyaretçi sayısı 2019 yılında 1 milyon50 binlere ulaştı. Teleferik’in İçkale ile bağlantısını sağlamak amacıyla,Ehmedek bölgesinden İç Kale’ye kadar olan bölgede yaya yolları düzenlemeçalışması gerçekleştirilmiştir. Oluşturduğumuz rota doğrultusundaziyaretçilerin seyirlik ve gezinti yollarını kullanarak Alanya Kalesi’nin hernoktasına ulaşılabilmesini sağlayacağız. Bu sene pandemiden dolayı yapamadıkama kaleye otobüslerin çıkışını da yasaklayacağız.  2021 Yılı içerisinde de iki tane daha AlanyaEvi’ni restore ederek, kültürel mirasımıza kazandıracağız. Unesco dosyamızıyeniden hazır hale getiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla istişarehalinde çalışmaları yürütüyoruz. Belediyemizin restorasyon çalışmaları ile heryıl bir veya birkaç eser ile ödüle layık görüldüğünü de belirtmek isterim.

“ALANYA MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITIYORUZ”

Yine ödül aldığımız çalışmalardan biri olan Mutfak Mirasıprojemizi pandemiye rağmen sürdürdük. Alanya’nın gastronomi rotasında yeralması yolunda çalışmalarımızı emin adımlarla yürütüyoruz. Yine Alanya’mızınyöresel lezzeti gülüklü çorba, belediyemizin girişimleriyle Türk PatentEnstitüsü tarafından coğrafi işaret tescili almıştır. Artık coğrafi işaretliürün olan gülüklü çorbanın tanıtımı ile ilgili çalışmalar yapmaktayız.Türkiye’den de sadece iki belediye var. Birisi Alanya Belediyesi birisi deGaziantep Belediyesi.

“ALANYA’NIN FETHİNİN 800. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAĞIZ”

2021 yılı Alanya olarak özel bir yıl. Alanya’nın Fethi’nin 800.yılı. Alanya olarak, Sultan Alaaddin Keykubat’tan bugünlere taşıdığımızmirasımızın, Türk-İslam Medeniyeti ile tanışmamızın 800. yılına girmekteyiz.Alanya Belediyesi olarak, 2021 yılı boyunca fetih ve fetih coşkusunun önce tümkente, ulusala ve uluslararası arenaya yayılması için etkinlikler düzenlemeyiplanlamaktayız. Selçuklu yılı olarak adlandırdığımız 2021 yılında,  fetih coşkusunu hep birlikte yaşamayıhedefliyoruz.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAK DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ”

Alanya halkının bizlere duyduğu güven ve sevginin karşılığıolarak, derin bir vefa ile daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Bizleregüvenen, bizleri her daim bağrına basan, sevgi ve destekleri ile aşkla bu şehrehizmet etmemize vesile olan değerli Alanya halkımıza bir kez daha sonsuzşükranlarımı sunuyorum. Alanya’ya hizmet yolunda bizlere her zaman destek verensiz değerli meclis üyelerimize, ekip arkadaşlarım olan başkan yardımcılarımıza,birim müdürlerimize ve tüm personelime sonsuz teşekkür ediyorum.

“2020 YILI TÜM DÜNYA İÇİN ZOR BİR YIL OLDU”

2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Alanya’mızda da çokzor geçen bir yıldı. Ne yazık ki, şehrimizin ulu çınarları büyüklerimizi,dostlarımızı, yakınlarımızı, sevdiklerimizi pandemi dolayısıyla kaybettik.Acılarımızı doyasıya paylaşamadık. Belki birbirimizden hiç bu kadar uzakkalmamıştık. Salgında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.  Tedavi gören tüm hastalara acil şifalardiliyorum. Lütfen tedbirlere uymaya devam edelim. Yeni yılın,  getirdiği tüm güzellikler ve iyilikler ile2020’nin derin izlerini unutturabilmesini diliyorum. Salgının durmasını, normalyaşantımıza devam edebilmeyi, sevdiklerimizle korkusuzca her anımızıpaylaşabilmeyi, neşeyle kucaklaşabilmeyi temenni ediyorum. Allah yar veyardımcımız olsun. Bu güne kadarki kazanımlarımız olan milli ve manevideğerlerimize sahip çıkmayı Allah bizlere nasip etsin.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Son olarak, zor şartlarda görev yapan, düşünceleri ve yorumlarıile toplumu bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan,yerel yönetimler ile vatandaşlar arasında köprü olan, sorunları dile getirerekçözülmesine destek sağlayan basın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan GazetecilerGünü’nü kutluyor işlerinde başarılar diliyorum.” Başkan Yücel’in konuşmasınınardından gündem maddeleri okunup oylanmasına geçildi ve meclis oturumu sonaerdi.