Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan protokolle  hastane yerleşkesine yapılacak olan katlı otopark inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı. Halkın beklentileri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Başkaları gibi bizim çılgın projelerimiz yok. Bizim halka yönelik, halkımızın beklentileri doğrultusunda projelerimiz var. Seçim öncesi ne söylediysek onu gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Göreve geldiği günden bu yana Gazipaşa’dan Kaş’a hizmet seferberliği başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen ve önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan 1797 araçlık Akdeniz Üniversitesi Katlı Otoparkı’nın temeli atıldı.

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Akdeniz Üniversitesi hastanesi yerleşkesinde gerçekleşen törene CHP Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, akademisyenler, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HER AY BİR TEMEL ATIYORUZ

20 yıllık Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde Konyaaltı sınırlarında olması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi ile pek çok işbirliği protokolüne imza attıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Üniversitemiz için belediye olarak yapmamız gereken ne varsa gece gündüz demeden gözü kapalı imza attık. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Her hafta bir ilçedeyiz. Her ay bir yerde temel atıyoruz” dedi.

VEFA BORCU

Halkın talebi ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Böcek, “Bizim çılgın projelerimiz yok. Bizim halka yönelik, halkımızın beklentileri doğrultusunda çalışmalarımız var. Seçim öncesi ne söylediysek onu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Başkan Böcek, gerçekleşen temel atma töreninin bir vefa borcu olduğunu da ifade ederek, “Hastalığım süresince benimle yakından ilgilenen ve ilgisini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın rektörümüz kıymetli yönetimi, rektör yardımcısı arkadaşlarımız, Akdeniz Üniversitesi hastanesinde bir otopark sorunu var dediler. Ben de buna yakından şahit oldum. Dedim ki derhal. Biz hayatımız boyunca vefayı İstanbul’da bir semt adı olarak görmediğimizi söyledik ve bugün işte bu anlamlı ve önemli temel atma töreninde bir aradayız” diye konuştu.

REKTÖR ÖZKAN’DAN TEŞEKKÜR

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da üniversite ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilecek katlı otoparkın önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini vurguladı. Rektör Özkan, her yıl hasta sayısında yüzde 10’a yakın oranlarda artış yaşandığına dikkat çekti. Özkan, hasta ve hasta yakınları için otopark ihtiyacının da en önemli ihtiyaçlardan biri haline geldiğine işaret etti. Özkan, “Katlı otoparkımız bu anlamda çok önemli bir yatırım olacak. Hem gelir getirici, hem hasta memnuniyetini arttırıcı bir çalışma olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e projeye verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

İLK HARÇ ATILDIKonuşmaların ardından protokol kapsamında hayata geçirilecek katlı otoparkın temeline ilk harç protokol tarafından atıldı. Başkan Muhittin Böcek ve beraberindeki heyet temel atmanın ardından, inşaat alanında çalışan işçilerin yanına giderek, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Başkan Böcek, yüklenici firmadan otoparkın inşaat süresinden önce bitirilmesi sözünü de aldı.

Tören sonrasında Başkan Böcek ve Rektör Özkan, gençlerle birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

AFET TOPLANMA MERKEZİ DE OLACAK

1797 araç kapasiteli katlı otoparkın betonarme inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer mimari uygulama, mekanik ve elektrik grubu imalatları Akdeniz Üniversitesi tarafından tamamlanacak. 13 bin 200 metrekare alan üzerine toplamda 4 katta 54 bin 430 metrekare inşaat yapılacak. Katlı otopark aynı zamanda acil afet toplanma alanı olarak da kullanılarak, kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.