AlanyaBelediye Meclisi, aylık olağan oturumlarının Mart ayı oturumunu Alanya BelediyeBaşkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında COVID-19 tedbirleri kapsamında AlanyaKültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Oturuma mazeretli oldukları gerekçesiyle MilliyetçiHareket Partisi’nden Kerim Ertekin, Fevzi Alâettinoğlu, Cumhuriyet HalkPartisi’nden Serkan Salvur, İyi Parti’den Hasan Basar katılmadılar. Meclisoturumu, Alanya’nın 800. Fetih Yılı için hazırlanan tanıtım videosunun tekrargösterimiyle başladı.

Meclisinaçılışında konuşan Başkan Yücel, Mart ayının önemli gün ve haftaları ile Şubatayında yaşanan önemli olaylara değindi.

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

“GARA ŞEHİTLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

BaşkanYücel, 13 Şubat günü terör örgütü mensuplarınca Kuzey Irak’ın Gara Bölgesi’ndeşehit edilen 13 vatandaşı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, “Terörünher türlüsünü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerineise başsağlığı diliyorum” dedi.

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

“HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛNMÜCADELE ŞART”

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

BaşkanYücel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Muhasebeciler haftasınıkutluyor, şehrimizde faaliyet gösteren tüm muhasebeci ve mali müşavirlereişlerinde başarılar diliyorum. Yeşilay Haftasını kutluyorum.Sağlığın öneminin öne çıktığı günümüzde sigara, alkol, uyuşturucu ve dijitalbağımlılık gibi bağımlılıklardan uzak durulması gerektiği bir kez dahaanlaşılmıştır. Ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı nesiller için, tümbağımlılıklara karşı bilinçli olmalıyız ve topyekûn mücadele etmeliyiz.“800.FETİH YILI TEMASINI 8 MART’TA DA İŞLEYECEĞİZ”

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

Dünyakadınlarının, Türkiye kadınlarının, Alanyalı hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünyakadınlar gününü kutluyorum. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Alanya’nınFethi’nin 800. Yılı kutlama programımız çerçevesinde 8 Mart Pazartesi günü saat14.00’da Kızılkule’de, ‘Anadolu’dan Kadın Hikâyeleri’ konulu düzenleyeceğimizserginin açılışına tüm meclis üyelerimizi ve Alanya halkını davet ediyorum.

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

MİRAÇ VE BERAT KANDİLİ MESAJI

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

10Mart Çarşamba gecesi İslam Âlemi’nin en önemli değerlerinden olan MiraçKandilini ve 27 Mart Cumartesi gecesi Berat Kandilini idrak edeceğiz. Tüm İslamâleminin ve Alanyalı vatandaşlarımızın kandillerini tebrik ediyor, ülkemiz vemilletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi
Alanya belediye meclisi mart oturumu gerçekleştirildi

“İSTİKLAL ŞAİRİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

12Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın Milli Marşımız olarak kabul edilmesininyıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

“SAĞLIKÇILARIMIZIN HAKKI ÖDENMEZ”

14Mart Tıp Bayramını kutluyorum. 1 yıldır devam eden pandemide destansı birmücadele veren tüm doktor ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. COVID-19 dolayısıyla hayatını kaybeden tüm doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımızaAllah’tan rahmet diliyorum.

“ANAFARTALAR KUMANDANI ATATÜRK VE SİLAHARKADAŞLARINA MİNNETTARIZ”

18Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin106. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmaküzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet verahmetle yâd ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

18-24 MART YAŞLILARASAYGI HAFTASI

Yaşlılarasaygı haftasını kutluyorum. Yolumuzu aydınlatan, geçmiş ile gelecek arasındabizlere sundukları manevi değerlerle geleceği inşa etmemize vesile olan tümbüyüklerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

NEVRUZ’UN ÜLKEMİZE VEMİLLETİMİZE SAĞLIK GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Orta Asya’dan Balkanlara kadar birçok coğrafyada farklıgelenek ve inançlarda baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramını kutluyorum.Baharın müjdecisi, yeni başlangıçların, tazelenmenin, güzel günlerin ve umutdolu bir geleceğin habercisi Nevruz’un ülkemize ve milletimize sağlık, huzur vemutluluk getirmesini diliyorum.

“TURAN ÜLKÜSÜ BİR GÜNMUHAKKAK GERÇEK OLACAK”

Türk Dünyası ve Toplulukları haftasını kutluyorum. Kızıl Elmave Turan Ülküsü yolunda mücadele eden, Türk Birliği’ni sağlamak için çabaharcayan Türk Dünyasının hamisi Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli’ye, tümülküdaşlarıma, bu yolda emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorumki; Turan ülküsü bir gün gerçek olacak ve Türk-İslam Birliği sağlanacaktır.

29 MART-4 NİSANKÜTÜPHANELER HAFTASI

Okuyan, araştıran ilim ve bilim yolunda ilerleyen bir toplumolabilmemizin yolu kütüphanelerden geçmektedir. Bu vesileyle Kütüphaneler Haftasınıkutluyorum. 2014 yılında ilk göreve geldiğimizde merkezde Emine HacıkuraKütüphanesi olmak üzere sadece bir kütüphanemiz mevcuttu. Biz, dönemimizdeMahmutlar Kütüphanesi ve Demirtaş Mustafa Hikmet Akın kütüphanesini hizmeteaçtık. İnşallah inşaatını tamamladığımız Konaklı Kültür Merkezi bünyesinde de birkütüphaneyi daha hizmete açarak bölge halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetinesunacağız. Mevcut kütüphanelerimizin 50 bine yakın kitap, 15 bine yakın üye,390 bini aşkın ziyaretçisi vardır. Alanya’nın Fethi’nin 800. Yılı programıkapsamında Kütüphaneler Haftasını da çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

800. FETİH YILIKUTLAMALARINA DAVET

Alanya’nın Fethi’nin 800. Yılı ile ilgili etkinliğimizinilkini 19 Şubat Cuma Günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz lansmanprogramı ile yaptık. Pandemi kuralları gereği kısıtlı bir katılımlagerçekleştirdiğimiz lansman programı sonrasında çok olumlu geri dönüşler aldık.Alanya’ya adını veren, Alanya’yı başkent yapan, bu şehri Türk-İslam Medeniyetikültürü ile tanıştırıp, bizlere ölümsüz eserleri bırakan Alâeddin Keykubat’ı veecdadımızı anmak, anlamak ve yaşatmak gayesi ile 800. Yıl programlarımızı biryıl boyunca sürdüreceğiz. 2-3-4 Nisan tarihlerinde çok üst düzey katılımlıprogramlarla Alanya’ya ve tarihimize sahip çıktığımızı göstereceğiz. Restoreedip ayağa kaldırdığımız Selçuklu dönemi eserlerinin açılışlarınıgerçekleştireceğiz. Bu kapsamda etkinliklerimiz 2 Nisan Cuma günü camilerimizdefetih ile ilgili hutbe ve fetih surelerinin okunması ile başlayacak. 3 Nisan Cumartesigünü Kale içinde gezi ve sergiler, kazı alanlarında ortaya çıkan yeni eserlerintanıtımı, restore ettiğimiz ve Geleneksel Çarşı olarak hizmete verecek olanBedesten ve Yemek Müzemizin açılışını yapacağız. 4 Nisan Pazar günü ise restoreettiğimiz ve Avcılık Müzesi olarak tasarladığımız Demirtaş Sedre Av Köşkü’nünaçılışını gerçekleştireceğiz.

PANDEMİ DURUMUNA GÖREKATILIMLAR ŞEKİLLENECEK

2-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimizprogramımıza katılım ve davetleri pandeminin seyrine ve kurallarına görebelirleyeceğiz. İnşallah 1 ay içinde salgın azalır ve geniş katılımlarlaprogramımızı gerçekleştirmek nasip olur.

“NORMALLEŞME KARARLARIHAYIRLI OLSUN”

Antalya ve kentimiz, vaka artışları dolayısıyla turunculistede olduğu için sınırlı alanlarda normalleşmeye geçebiliyoruz.Cumhurbaşkanımızın dün akşam açıkladığı kararlar çerçevesinde şehrimizdekiyeme-içmeye yönelik restoran-cafe lokanta gibi işyerleri sabah 07.00 ila akşam19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet verebileceklerdir. Esnaflarımıza bukararın hayırlı olmasını diliyorum. Okullarımız da ilkokul kademesi ve bazı üstsınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Eğitim camiamıza, öğrenci ve velilerimizehayırlı olmasını, başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum.

“SEZON ÖNCESİ SAYININARTMAMASI İÇİN DAHA DİKKATLİ OLUNMALI”

Bizim için sağlık her şeyin üstünde gelir. Sağlık olmadanhiçbir şey olmaz. Turizm sezonu öncesinde vaka sayılarının düşmesi, salgınınyavaşlaması çok büyük önem arz ediyor. Vaka sayıları yüksek olduğu içinesnaflarımız işyerlerini açamıyor. Çocuklarımız okullarına gidemiyor. Onbinlerce insanımız işsiz. Hep birlikte mücadele ederek vaka sayılarınıdüşürmeliyiz. Alanya ve Antalya’nın rengini mavi yapmalıyız. Virüs mutasyonauğradığı için yayılım hızı arttığından tedbirleri arttırmamız, kendimizi,ailemizi ve sevdiklerimizi daha iyi korumamız gerekiyor.

“HASTANEDE TEDAVİ GÖRENHERKESE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

Alanya halkımız şimdiye kadar duyarlı davranarak çok yüksekartışlara neden olmadı. Vatandaşlardan istirhamım, önümüzdeki süreçte dahadikkatli davransınlar. 1 yıldır uyguladığımız tedbirleri 2 katına çıkartalım. Lütfen,maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ve kapalı ortamlardankaçınalım. Kimsenin sağlığı ile oynamayalım, vebal almayalım. Şu an hastanedetedavi gören Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın Mehmet Erken’e ve hastanedetedavi gören tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum.” Başkan Yücel’inkonuşmalarının ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerininde okunup oylanmasının ardından oturum sona erdi.