lanya BelediyeBaşkanı Adem Murat Yücel’in ekibiyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü içinher yıl düzenlediği etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. “Anadolu’da GiyimKültürü” alanında zengin bir koleksiyonun sahibi olan Sabiha Tansuğ’un,Anadolu’yu karış karış gezerek topladığı ve derlemesini yaptığı eserlerdenoluşan sergi, 8 Mart Pazartesi günü açılacak.

TANSUĞ’UNZENGİN KOLEKSİYONU, TARİHİ KIZILKULE’DE SERGİLENECEK

Alanya belediyesi’nden fethin 800’üncü yılında 8 mart’a özel sergi
Alanya belediyesi’nden fethin 800’üncü yılında 8 mart’a özel sergi

Tarihi Kızılkule’deaçılacak Anadolu’dan Kadın Hikayeleri adlı serginin en değerli parçalarını biraraya getiren Sabiha Tansuğ Kıyafetler, Başlıklar, Hotozlar ve değişikaksesuarlardan oluşan zengin koleksiyonu ile Japonya’dan Avrupa’ya, yurtiçindeve yurtdışında düzenlediği birçok sergi ile Türk kültürüne hizmet etti.

Ayrıca Sabiha Tansuğ,1971-1989 yılları arasında kullanımda olan 50 kuruşların üzerine “Ankara GelinBaşlığı” ile fotoğrafı basılarak, Dünya’da paranın üzerine resmi basılanhalktan ilk ve tek kişi olarak tarihe geçti.

4 GÜNBOYUNCA ZİYARETE AÇIK OLACAK

Alanya Belediyesitarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan Anadolu’dan KadınHikayeleri isimli serginin açılışı, 8 Mart Pazartesi günü saat 14.00’deyapılacak. Bu özel ve anlamlı sergiyi görmek isteyen vatandaşların, 8-12 Marttarihleri arasında Kızılkule’yi ziyaret edebilecekleri açıklandı.

BAŞKANYÜCEL’DEN HEM KUTLAMA HEM DE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nükutladı hem de vatandaşları aynı gün açılışı gerçekleştirilecek sergiye davetetti. Başkan Yücel; “Kadınlarımız gerek bireysel gereksetoplumsal yapımızın temel taşıdır. Çok önemli sosyal, siyasal ve ekonomikrolleri olan kadınlarımızın, hayatın her alanında eşit haklara sahip olmasıgerektiğini düşünüyorum. 8 Mart, kadın haklarını hatırlatmak, cinsiyeteşitliğinin sağlanması ve kadınlarımıza yönelik olumsuz davranışları önlemek vebu konularda farkındalık oluşturmak adına son derece anlamlı bir gündür. Güçlübir toplum oluşturabilmenin mihenk taşı olan bütün kadınlarımızın, bu özelgününü en içten dileklerimle kutluyorum. Konseptini Alanya’mızın Fethinin 800. yılıetkinlikleri kapsamında belirlediğimiz sergimizin açılışına bütünvatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.