Alanya Belediyesiile Türkiye Triatlon Federasyonu arasında Triatlon Avrupa Yıldızlar Şampiyonasıve Paratriatlon Dünya Kupası’nın 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Alanya’dagerçekleştirilmesini öngören protokol imzalandı. Alanya Kaymakamlığı ile AlanyaGençlik ve Spor Müdürlüğü’nün de iştiraki ile gerçekleşecek organizasyon içinAlanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret eden Türkiye Triatlon FederasyonuBaşkanı Bayram Yalçınkaya, 30. Alanya Triatlon Yarışları için heyecanlıolduklarını söyledi.

“ALANYA’NIN FETHİNİN 800. YILI ADINA ANLAMLI OLACAK”

Alanya’da 30. trıatlon yarışları için imzalar atıldı
Alanya’da 30. trıatlon yarışları için imzalar atıldı

Alanya’nın fethinin800. yılında böyle bir etkinliği gerçekleştirecek olmalarından dolayı heyecanlıve mutlu olduklarını ifade eden Türkiye Triatlon Federasyonu BaşkanıYalçınkaya, “Bu sene Alanya’daki triatlon yarışlarının 30. yılı, aynı zamandafederasyonumuzun 20. kuruluş yılı. Alanya’nın da fethinin 800. yılı.Dolayısıyla her anlamda bir taçlandırma yılı olacak. Pandeminin etkisiningeriye gideceğini tahmin ederek Alanya’da bir kez daha Paratriatlon DünyaKupası ve Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Alanya’da 30. trıatlon yarışları için imzalar atıldı
Alanya’da 30. trıatlon yarışları için imzalar atıldı

“TÜM TRIATLETLER ALANYA’YI SEVİYOR VE İSTİYOR”

Triatletler için Alanya’nınönemli ve cazip bir kent olduğunu ifade eden Yalçınkaya, “Dünyada triatletleresorsak herkes Alanya’yı ister. Hepsi Alanya’yı yakından tanıyor, biliyor veseviyorlar. İnşallah büyük projelerle Alanya’yı kamp merkezine getirmeyeçalışacağız. Şu anda 4 ülkenin milli takım kampı burada. Alanya içinKasım-Şubat dönemi turizm bakımından en hafif geçen dönem. Biz bu süreci 12 ayturizme çevirmeye çalışacağız. Alanya, ülkemiz ve triatlon sporu için çokönemli bir noktada. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e bu anlamdadesteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“PANDEMİNİNSONA ERMESİYLE ETKİNLİKLERİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Pandemidendolayı sportif faaliyetler başta olmak üzere tüm faaliyetlerde sıkıntılaryaşadık. Spor denince akla ilk olarak Alanya geliyor, sporun başkenti Alanyaolarak biliniyor. Triatlon da Alanya ile özdeşleşmiş etkinlik. Biz yılda 60-65arasında ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz.Alanya’da triatlonun 30. yılını gerçekleştireceğiz. Organizasyonlara bakınca daAlanya’nın bu organizasyonlar adına ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.İnşallah pandemiden bir an evvel kurtuluruz da bu ve bunun gibietkinliklerimizin sayısını arttırırız. Federasyonumuz başta olmak üzere emeğigeçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.