AlanyaBelediye Başkanı Adem Murat Yücel, Eren Holding’in öncülüğünde UluslararasıTarım ve Gıda Konfederasyonu'nun işbirliğinde yürütülen ve karbon salınımınıazaltma amacı taşıyan “Fidan Bağışı Projesi” için protokol imzaladı. 500 binfidan bağışını kapsayan proje ile doğaya salınan karbon oranının azaltılması veAlanya’da yeşil alanların sayısını artırılması hedefleniyor.

"YEŞİL ALANLARIN SAYISINI ARTTIRMAYADEVAM EDİYORUZ”

Alanya’da 500 bin fidan toprakla buluşacak
Alanya’da 500 bin fidan toprakla buluşacak

AlanyaBelediye Başkanı Adem Murat Yücel, proje ile Alanya’nın daha yeşil bir çevreyekavuşacağını belirtti. Proje kapsamında bağışlanan 500 bin fidanın Alanya’nınçeşitli noktalarında değerlendirileceğini ifade eden Başkan Yücel, “Görevegeldiğimiz günden bu yana Alanya’daki yeşil alanların sayısını 3’e katladık. Busayıyı daha artırmak adına 500 bin fidan kısa zaman içerisinde topraklabuluşacak. Projeyi hazırlayan ve bağışta bulunan tüm hayırseverlere teşekkürederim” diye konuştu.

Alanya’da 500 bin fidan toprakla buluşacak
Alanya’da 500 bin fidan toprakla buluşacak

“BAŞKAN ADEM MURAT YÜCEL’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

UluslararasıTarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, projenin toplamda 3milyon fidan bağışını kapsadığını söyledi. Başkan Yüksel, “Türkiye genelinde 3milyon fidan bağışını kapsayan bir çalışma yapıyoruz. Yaklaşık 5 aydır üzerindeçalıştığımız bir projeyi bugün imzaları atarak taçlandırdık. Başkanımız AdemMurat Yücel de projeye çok sıcak baktı. Temaslar neticesinde AlanyaBelediyesi’ne 500 bin fidan bağışında bulunduk. Umuyoruz ki bu fidanlarındikimiyle Alanya daha yeşil bir kent olacak” dedi.