Ülkemizde TürkiyeÇevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak programıkapsamında bu yıl Türkiye’de 486 plaj, 22 marina ve 15 yatta Mavi Bayrakdalgalanacak. Türkiye bu yıl da Mavi Bayraklı plaj sayısını arttırmaya devamederek Mavi Bayrak programına dâhil 49 ülke içerisinde yeniden dünya 3’üncüsüoldu. Ülkemiz özelinde ise Antalya 206 plaj, 5 marina ve 8 yat ile 1’incisırada yer aldı.

MAVİ BAYRAK ÖNEMLİ BİR PRESTİJ ANLAMI TAŞIYOR

Alanya’da mavi bayrak denetimleri sürüyor
Alanya’da mavi bayrak denetimleri sürüyor

Alanya kentölçeğinde 2020 yılı Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 67 tesis plajı, 6 halkplajı ve 1 marina işletmesinin sezon denetimleri başladı. Başvuru yapan tesisive halk plajlarının Mavi Bayrak sezon denetimleri, TÜRÇEV AntalyaKoordinatörlüğü ve Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Alanya Belediyesi tarafındangerçekleştiriliyor. Denetimler esnasında tesislerin ve halk plajlarının MaviBayrak kılavuz kriterlerine uygunluğu yerinde doğrulanarak, sezon boyunca MaviBayraklı plaj olarak faaliyet gösterecek tesislerin plajlarına en iyi plajuygulamaları konusunda da bilgiler veriliyor.

Alanya’da mavi bayrak denetimleri sürüyor
Alanya’da mavi bayrak denetimleri sürüyor

MAVİ BAYRAKLI 6 HALK PLAJININ DA DENETİMLERİ YAPILIYOR

Denetimlersırasında Alanya Belediyesi ve ALTİD işbirliği ile faaliyetlerinin devamlılığısağlanan Damlataş Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı HalkPlajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı ve Gençlik MerkeziÖnü Halk Plajı olmak üzere 6 adet Mavi Bayraklı halk plajının da denetimlerigerçekleştirildi.

 “ÇALIŞMALARIMIZ DEVAMEDECEK”

Alanya BelediyesiÇevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa Mavi Bayrak programı ile ilgiliolarak, “Bu yıl yerel sorumlusu olduğumuz 67 tesis plajı, 6 adet halk plajı ve1 marina ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılı itibari ile 32 adet MaviBayrak kriteri ile ilgili denetimler bu yıl için başvurusunu yapan tesis vehalk plajları ile marinada devam etmekte” dedi. Kriterlere uyumun büyük ölçüdesağladığını ifade eden Çapa, “Sezon boyunca Mavi Bayraklı plajtemsilcilerimizle her yıl olduğu gibi çevre eğitim etkinliklerigerçekleştirilecek olup, Alanya Belediyesi olarak yaz sezonu boyunca plajlarınve çevre sağlığının korunması adına çalışmalarımıza sürdürebilirlik ilkesikapsamında devam edeceğiz” diye konuştu.

KORONAYLA MAVİ BAYRAK PLAJLARIN ÖNEMİ ARTTI

Mavi bayrağa sahipplajların her zaman tatilcilerin öncelikli tercihlerinden olduğunu ifade edenÇapa, “COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) ile birlikte Mavi Bayraklı plajlarınpopülaritesinin arttığı görüldü. Çevre, sağlık ve hijyen koşullarının en üstseviyede tutulduğu bu dönemde Mavi Bayraklı plajların öneminin arttığınıgörüyoruz” dedi. Çapa, “Bu dönemde Mavi Bayraklı plajlarda deniz suyununmikrobiyolojik olarak kontrol edilmesi, plaj ve donanımların temizliği, cangüvenliği ve çevre yönetimine dair pek çok kriteri barındırması, tüm bukriterlerin denetim altında tutulması, uluslararası turizm camiası için önemligüvence alanları oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizin Mavi Bayrak sayılarıaçısından dünyadaki başarısı bu anlamda önemli bir avantaj sağlamakta” diyekonuştu.