Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Yaz sezonunun açılması ve 9 günlükbayram tatili dolayısıyla tüm tatil bölgelerinde olduğu gibi Alanya’ya da yerli-yabancıturist akını yaşandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’mızdabayram tatili boyunca çok büyük yoğunluk yaşamaya devam ediyoruz. Nüfusumuz 4kat artarak 1.5 milyona yaklaşmış durumda” şeklinde konuştu.

“REZERVASYON YAPTIRMAYI İHMAL ETMEYİN”

Alanya nüfusu 1.5 milyona yaklaştı başkan yücel’den vatandaşlara aşı ve rehavete kapılmama çağrısı
Alanya nüfusu 1.5 milyona yaklaştı başkan yücel’den vatandaşlara aşı ve rehavete kapılmama çağrısı

COVID-19 pandemisi dolayısıyla kenttekitüm turistik tesislerin Güvenli Turizm Sertifikası gereğince yüzde 80-90dolulukla hizmet verebildiğini ve tüm tesislerin bu doluluğa ulaştığınıkaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Alanya olarak kapasitemizin çok üzerinde biryoğunluğa ulaştık. Alanya tarihinde ilk kez bu kadar bir nüfus artışı veyoğunluk yaşıyoruz. Turistik tesislerimizle birlikte ikinci konutlar da dolu.Artık Alanya’ya gelenler konaklayacak yer bulmada sıkıntı yaşıyor. Alanya’yagelecek tatilciler, önceden rezervasyonlarını yaptırırlarsa sıkıntı yaşamazlar”dedi.

“TATİL RAHATLIĞIYLA REHAVETEKAPILMAYIN”

Alanya’nın yerli halkının büyükçoğunluğunun Kurban Bayramı’nı yaylalarda geçirmesine rağmen kent merkezinde vesahillerde aşırı bir yoğunluk olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel,“Maalesef kent olarak vaka sayılarımızda artış var. Hem Alanya halkına hem dekentimizde tatil yapan yerli ve yabancı turistlere sesleniyorum. Tatilde olmakbizi rehavete sürüklemesin. Pandemi bitmedi. Lütfen maske, mesafe ve hijyenedikkat edelim, kalabalık ortamlardan uzak duralım. Hastanelerimiz 7/24 aşılamahizmeti veriyor. Aşı olmadıysak olalım” diye konuştu.

“7/24 TÜM BİRİMLERİMİZLE GÖREVBAŞINDAYIZ”

Nüfusu 1.5 milyona yaklaşan Alanya’yaeksiksiz bir şekilde hizmet etmek için gece gündüz demeden tüm birimlerin 7/24görev başında olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Biz tüm ekiplerimizlegörevimizin başındayız. Bir sorun ve eksiklik yaşanmaması için gece gündüzçalışıyoruz” dedi.

“SAHİLLERİMİZİ VE KENTİ KİRLETMEYELİM”

Şehirde yaşanan kalabalıkla birliktesahillerde ve kent genelinde bazı noktalarda istenmeyen görüntüler oluştuğunadikkat çeken Başkan Yücel, “Temizlik İşleri ekiplerimiz bayram olmasına rağmenhiç izin kullanmadan tam kadro görevinin başında. Diğer birimlerimiz detemizlik işleri ekibine destek veriyor. 2019 turizm sezonunun 2 katı çöp vegeri dönüşüm atığı topluyoruz. Buna rağmen yoğunluktan dolayı bazen olumsuzgörüntülerle karşılaşabiliyoruz. Vatandaşlarımızı temizlik konusunda dahaduyarlı olmaya davet ediyorum. Sahillerimizi ve doğayı kirletmeyelim. Piknikyaptığımız alanlara çöplerimizi bırakmayalım. Özellikle ormanlık alanlardayangın tehdidine karşı yerlere izmarit atmayalım” şeklinde konuştu.