Gençlik Birimleri ve Daire Başkanları Antalya’da toplandı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerin Gençlik Birimleri ve Daire Başkanlarını bir araya getirdi. İki gün sürecek toplantılarda belediyeler arasında iletişim trafiği oluşturmak, örnek uygulama projelerinin hayata geçirilmesi ve gençlere yönelik yapılacak çalışmalar ele alınacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 9’u Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplamda 23 belediyenin katılımıyla yerel yönetimlerin gençlik birimleri ve daire başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışına Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Başkan Danışmanı Doç. Dr. Önder Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kilik ve yerel yönetimlerin gençlik birimleri sorumluları ve daire başkanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı kısa bir müzik dinletisiyle başladı.

PROJELERDE GENÇLERE ÖNEM VERİLİYOR

Gençlik Birimleri ve Daire Başkanları buluşmasının açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gençlere yönelik çalışmalara çok önem verdiğini söyledi. Durmuş Ali Arslan, Antalya’da 700 bin civarında 15-30 yaş arasında gencin bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, aklın ve bilimin ışığında hayata geçen projelerde gençlerin dahil edilmesi ve onların fikirlerine önem verilmesine dikkat ettiklerini vurguladı.

GENÇLİK MERKEZİ FAALİYETE GEÇİYOR

Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin çok verimli çalışmalar yaptığını belirterek, “Bu yönde Antalya’nın 2025 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olması noktasında gerekli girişimlerimizi yapıyoruz. Antalya’nın en güzel noktasında atıl vaziyette duran Gençlik Kamp Merkezini kısa zamanda faaliyete geçiriyoruz. Örnek bir kamp merkezi haline getiriyoruz. Kamp merkezimizin ilk ziyaretçileri Büyük Manavgat yangınından etkilenen gençlerimiz olacak. Daha sonra Antalya’nın tüm noktalarından gençlerimizi misafir edeceğiz. Onların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacağız. Fikir atölyesi çalışmalarımızda son noktaya geldik. Başkanımız Muhittin Böcek, Antalya’nın en gözde noktalarından Karaalioğlu Parkı içerisinde yer alan bir Fikir Atölyesini gençlerimize layık gördü” dedi.

TOPLANTI İKİ GÜN SÜRECEK

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kilik ise böyle bir çalışmada yerel yönetimlerin bir araya gelmesi ve gençlere önem verilmesinin çok güzel bir çalışma olduğunu vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından belediyeler arasında başlayan iş birliği trafiğinin artması, örnek uygulama projelerinin paylaşılması ve yerel yönetimlerin tüm gençlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek proje üretmesi ve sorunların ele alınması noktasında yapılacak toplantılara geçildi. Gençlik Birimleri ve Daire Başkanları toplantısı 5-6 Mart tarihleri arasında iki gün sürecek.