Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan yağlı güreşler bu yıl Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te Kumluca Yağlı Güreşleri izleyerek, Başpehlivan Orhan Okulu’nun altın kemerini taktı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl düzenlenemeyen bu yıl ise alınan önlemler kapsamında 22’ncisi gerçekleştirilen geleneksel Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılarak ata sporu güreşçilere destek verdi. Başkan Böcek güreş alanında güreşçileri selamlayarak başarı diledi.

HASRET SONA ERDİ

Başkan Böcek güreş hasretinin artık sona erdiğini belirterek, güreşlerin pandemi sonrası ilk kez Kumluca güreşleri ile açılmasından mutluluk duyduğunu söyledi. 27 yıldır ata sporu güreşe siyaset üstü yaklaşarak, kimseyi ötekileştirmeden her türlü desteği verdiğini ifade eden Başkan Böcek, “Çok güzel bir gün yaşadık. Güreşleri özlemişiz, heyecanla izledik” dedi.

BAŞKAN BÖCEK KEMER TAKTI

22’nci Kumluca Yağlı Güreşleri Final heyecanı ise Manavgat Belediyesi Güreşçisi Serhat Gökmen ile Muratpaşa Belediyesi Güreşçisi Orhan Okulu arasında yaşandı. Kumluca Yağlı Güreşlerinde Altın Kemerin sahibi olan Orhan Okulu’nun kemerini Başkan Muhittin Böcek taktı. Başkan Böcek tüm güreşçileri tebrik ederek, fotoğraf çektirdi.