Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Sevgili hemşehrilerim, Kurtuluş Savaşımızın ve tarihimizin dönüm noktası olan 30 Ağustos zaferinin 99. yıl dönümünde, yine gururluyuz, yine coşkuluyuz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun!

30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığında, içinde bulunduğu zor şartları düşünmeden emperyalizme başkaldırışının, özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkının tarihe altın harflerle kazındığı, büyük bir destandır. Büyük Önder Atatürk tarafından modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı bu şanlı zafer, diğer mazlum milletlere de her daim örnek ve ışık olmuştur.

 

Milletimizin özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan aşkı bugün de 30 Ağustos 1922’deki kadar diridir. Ulusumuzun şartlar ne olursa olsun asla esaret altına girmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği bu anlamlı günü birlik ve beraberlikle bir kez daha onurla, gururla ve büyük bir coşkuyla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

 

Değerli Antalyalılar,

 

Zafer Bayramı’nı hep birlikte coşkuyla kutlamak için sizleri 30 Ağustos Pazartesi günü saat 19.00’da Konyaaltı Varyantı ve Cumhuriyet Meydanı arasında düzenleyeceğimiz fener alayına ve ardından gerçekleştireceğimiz Edis konserine davet ediyorum. Halkımızın kutlamalara rahat ulaşım sağlayabilmesi için belediyemizin resmi plakalı otobüsleri ve raylı sistem araçları da Zafer Bayramı’nda ücretsiz olacak.

 

Bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun

 

 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı