YÜCEL: “MERKEZ İLÇELER DIŞINDA NÜFUSUEN ÇOK ARTAN İLÇEYİZ”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. TÜİK rakamlarına göre2021 yılında 333 bin 104 olan Alanya’nın nüfusu yüzde 5,26’lık bir artışla 350bin 636 oldu.  Konuyla ilgili açıklamayapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Nüfusumuz 26 ilden fazla veher yıl katlanarak büyüyoruz. Antalya genel anlamda yüzde 2.81 büyürken, Alanyaolarak yüzde 5.26 büyümüşüz. Antalya’nın merkez ilçeleri dışında nüfusunu ençok arttıran ilçeyiz. Döşemealtı ve Konyaltı’ndan sonra nüfus artış hızı enyüksek ilçeyiz. Türkiye genelinde ise, 922 ilçe içerisinde nüfusu en çok artan12. ilçeyiz ve bizden önce gelen diğer ilçeler büyükşehirlerin merkez ilçelerikonumunda.” dedi.

Başkan yücel: “alanya mutlaka il olmalıdır”
Başkan yücel: “alanya mutlaka il olmalıdır”

“ALANYA HERKESİN YAŞAMAK İSTEDİĞİ BİRŞEHİR”

Alanya’nın her yönüyle il olmayı hakettiğini belirten Belediye Başkanı Yücel, “Alanya, taşıdığı turizm potansiyeli,tarihi ve kültürel değerleri ile bir turizm cenneti ve dünya markası olan birşehirdir. Aynı zamanda Alanya’mız cazibesiyle göç alan ve dünya üzerindeherkesin yaşamak için tercih ettiği bir şehir. Birçok ülkeden insanın en çokyerleşip yaşamak istediği şehiriz. Şu an 40 bine yakın yerleşik yabancıkentimizde huzur ve güvenle yaşıyor. Gazipaşa Alanya Havalimanıyla, AlanyaHamdullah Emin Paşa ve Alanya Alaaddin Keykubat üniversitelerimizle, Alanya’mızınadını her platforma tanıtan Alanyaspor’umuzla, ülkemize girdi sağlayan ticarive sosyal yapımızla artık Alanya il olmayı çoktan hak etmiştir. Her ne kadarnüfusumuz 350 bin olarak görünse de yazın 1-1.5 milyonun üstünde kışın da en az400-500 bin yerli ve yabancı turist kentimizde ikamet etmektedir. Bu kadar hızlıgöç alan ve turizm kapasitesi bu kadar fazla olan bu kentte yaşayan her birvatandaşımızın sağlık, eğitim, ulaşım, kültürel ve sosyal imkânlardan en iyişekilde hizmet alabilmesi için il olmamız şarttır. Bir kez daha, daha güçlü birşekilde Alanya’nın il olması gerektiğini söylüyoruz.” dedi. 

NUFÜSU EN ÇOK ARTAN MAHALLE MAHMUTLAR

TÜİK’İn açıkladığı rakamlara göreAlanya’nın nüfusu en çok artan mahallesi Mahmutlar oldu. Mahmutlar’ın 45.773olan nüfusu 7.071 kişi artarak 52.844’e çıktı. Mahmutlar’ın ardından sırasıylaOba, Kestel, Avsallar ve Kargıcak Mahallelerinin nüfusu arttı. Nüfusu, birönceki yıla göre en çok büyüyen mahalle ise yüzde 28’lik artışla KargıcakMahallesi oldu.