Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalıkolağan encümen toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Tüm İslam aleminin Regaip kandilini ve Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 86. yıldönümünü kutlayan Başkan Yücel,  Alanya’nın Sultan Alâeddin Keykubat tarafındanfethinin 800. yılı hazırlıklarının da sürdüğünü belirtti. Başkan Yücel,Türkiye’nin pek çok noktasından akademisyen ve tarih bilimciler ile bakanlıkdüzeyinde temsilcilerin bulunacağı etkinlik için 3 yıldır hazırlandıklarınısöyledi.

“HEPİMİZİNGURUR YILI OLACAK”

Başkan yücel’den 800. fetih yılı heyecanına davet
Başkan yücel’den 800. fetih yılı heyecanına davet

Başkan Yücel, “Bu sene bizler için çok özel. Sultan AlâeddinKeykubat Alanya’yı fethetmekle sadece bir toprak kazanmadı, burayı aynı zamandaTürklerin sıcak denizlere indiği ilk lokasyonlardan birisi yaptı. Buraya tersaneyaptırarak Akdeniz’in ticaretini elinde tuttu, kaleler yaptırarak da butoprakları Türk İslam medeniyetinin bir parçası haline getirdi” dedi.

“3 YILLIKÇALIŞMALARIMIZIN ESERİ”

Bu proje için 3 yıldır çalıştıklarını ifade edenBaşkan Yücel, “Allah izin verirse bu yıl içerisindeki tüm etkinliklerimizde 800.fetih yılına yer vereceğiz. Türk İslam medeniyetinin bu topraklara kazandırdığıeserleri de sergileme fırsatı bulacağız. Yarın (19 Şubat 2021) da AtatürkKapalı Spor Salonu’nda da pandemi şartlarına uygun olarak kısıtlı bir davetlilistesiyle lansmanımızı yapacağız” dedi.

“VATANDAŞLARONLINE OLARAK TAKİP EDEBİLECEK”

Pandemi nedeniyle vatandaşların lansmana katılımınınonline mecralar üzerinden olabileceğini belirten Başkan Yücel, “Vatandaşlarımıziçin ulusal ve uluslararası yayın mecraları orada olacaklar ve dileyenvatandaşlarımız bu şekilde etkinliğimizi takip edebilecekler. Lansmantoplantımızda katılım kısıtlı olacak. Pandeminin azalmasını umduğumuz günlerdede resmi etkinlikler düzenlenecek. Şu aşamada 2 Nisan 2021 Cuma günü Cumahutbesinin ardından, Cumartesi günü İç Kale bölgesini gezerek, çeşitliaçılışlar yaparak etkinliğimizi sürdüreceğiz. Pazar günü de Bakanlık düzeyindekatılımlarla Av Köşkü, Bedesten, Yemek Müzesi gibi eserlerin açılışınınyapılacağı bir program olacak. Alâeddin Keykubat’ın miraslarını yaşatmak içinelimizden geleni yapacağız” diye konuştu.