Alanya BelediyeBaşkanı Adem Murat Yücel, Kurban Bayramı öncesi belediye nezdinde ilçe genelindeyürütülecek çalışmalara ve alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.Alanya Belediyesi olarak tüm kadroları ile bayrama hazır olduklarını ifade edenBaşkan Yücel, COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) tedbirlerinin uygulanmaya devamedeceği bayram boyunca vatandaşların ve ilçeye gelecek misafirlerin güvenli birsüreç geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

“COVID-19ÖNLEMLERİ TİTİZLİKLE UYGULANACAK”

Başkan yücel’den bayram mesajı
Başkan yücel’den bayram mesajı

Alanya genelinde 4 noktada kurban satış yerlerininhizmete girdiğini belirten Başkan Yücel, kurban satış pazarına gelen tümhayvanların sağlık kontrollerinin İlçe Tarım Müdürlüğü ve Alanya BelediyesiVeteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kontrol edildiğinin altını çizdi. BaşkanYücel, denetimlerin her gün düzenli olarak yapıldığını ifade ederek, “CikcilliMahallesi Su Deposu Caddesi Mamadı altında, Mahmutlar Sanayi Sitesi’ningüneyinde, Konaklı Menderes Caddesi’nde ve Demirtaş Atatürk Caddesi’nde olmaküzere 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmeti veriliyor. Satış alanları da yineCOVID-19 pandemisi kapsamında sosyal mesafeye uygun olarak tasarlanmasının yanısıra ekiplerimiz girişte, maske ve eldiven kontrolü yapıp, dezenfektan hizmetiverecekler. Vatandaşlarımızın da kurallara riayet etmesi son derece önemli”dedi.

“DENETİMLERARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kurban bayramıdolayısıyla alışveriş yoğunluğunun yaşandığı kasaplar başta olmak üzeretatlıcılar, alış veriş merkezleri, marketler ve pazar yerlerinde çok sıkı birşekilde hijyen ve COVID-19 kurallarının uygulanması konularında denetimlerini sürdüreceklerinibelirten Başkan Yücel, “Zabıta ekiplerimiz bayram süresince kentimizin güven vehuzuru için görevlerinin başında hizmet vermeye devam edecektir” diye konuştu.

MEZARLIKLARDAÇİÇEK DAĞITIM GELENEĞİ SÜRECEK

Her yıl olduğu gibibu yıl da Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından arefe günü Alanya genelindeki 21mezarlıkta vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar için 58bin adet çiçek dağıtımı gerçekleştirileceğini belirten Başkan Yücel, “Her yılverdiğimiz bu hizmetimiz sabah 08.30’dan başlayarak akşam saatlerine kadardevam edecektir. Çocuk parklarının dezenfeksiyonu ve sıcakların artmasıylabirlikte bayram boyunca yeşil alanların bakımı ve daha yeşil bir Alanya için 60araç ve 523 personelle park bahçeler ekiplerimiz görevlerinin başında olacaktır”dedi.

“TEMİZLİKİŞLERİMİZ TAM KADRO GÖREV BAŞINDA”

“Hem konuklarımıza hem de halkımıza tertemiz birşehirde bayram yaşatmayı amaçlıyoruz” diyen Başkan Yücel, “Temizlik İşleriMüdürlüğü ekiplerimiz tarafından Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde genişkapsamlı temizlik çalışması yapmaktayız. Bayram boyunca diğer birimler gibiTemizlik İşleri Müdürlüğümüz de tam kadro iş başında olacak. Temizlik İşleriMüdürlüğü’ne bağlı 454 personel ve 120 araç ile çöp toplama ve temizlikhizmeti, Geri Dönüşüm Firmalarına bağlı 144 personel ve 35 araç ile ambalajatığı toplama hizmeti çalışmalarına devam edecek. Bu Kurban Bayramında pandemidolayısıyla temizlik ve hijyen kurallarına daha sıkı şekilde uymalıyız. Kurbanatıklarının poşetlenerek çöp konteynerlerine atılması, piknik alanları, mesirealanları ve sahilleri kullanan vatandaşlarımızın çöplerini çevreyebırakmamaları ve en yakın çöp kovalarını atması hepimizin bir vatandaşlıkgörevidir. Tüm vatandaşlarımızdan bu kurallara uymalarını önemle rica ediyoruz”ifadelerini kullandı.

KURBAN KESİMİİÇİN RANDEVU SİSTEMİ UYGULANACAK

Başkan Yücel, Alanya Belediyesi tarafından her yılolduğu gibi Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günü 4 noktada ücretsiz kurbankesim hizmeti verileceğini söyledi. “Doğuda Mahmutlar, batıda Payallar vemerkezde Eşgilik Düğün Salonu ile Gazipaşa Dolmuş Durağında da kurban kesimiiçin hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diyen Başkan Yücel, “Bu yıl belediyemizingerçekleştireceği ücretsiz kurban kesim hizmetimizi COVID-19 pandemisidolayısıyla randevu sistemi ile gerçekleştireceğiz. Ücretsiz kesim hizmetindenfaydalanmak isteyen vatandaşlarımız bugün gün sonuna kadar 444 82 07 no’luÇözüm Masasımızı arayarak ya da Alanya Belediyesi internet sitesinden randevuoluşturabileceklerdir. Pandemi süreci nedeniyle halk sağlığının korunmasıaçısından girişlerde belediyemizin görevli personelleri tarafından ateş ölçümüyapılacak ve maskesiz vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapılacaktır. Sosyalmesafe kurallarına uyulması ile maske kullanımı zorunlu olacaktır.Vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurban vecibelerini yerinegetirmeleri hususunda gerekli önlemleri almaktayız. Hizmetten faydalanmakisteyen vatandaşlarımızın ise randevu gün ve saatinde kesim yerlerinegelmelerini rica ederiz” sözlerine yer verdi.

ÇÖZÜM MASASI7/24 GÖREVDE

Başkan Yücel, bayram süresince Çözüm Masası ekiplerinin7 gün 24 saat vatandaşların sorun, şikayet ve önerileri için görevlerininbaşında olacağını belirtti. Vatandaşlar 444 8207 no’lu telefonu arayarak, 0552444 8207 no’lu WhatsApp hattına yazarak ya da bizzat başvurarak Çözüm Masasınaher türlü sorun ve şikâyetlerini bildirebilecek. Çözüm Masası ekipleri ise, vatandaşlarınproblemlerini ve şikâyetlerini ilgili birimlere ileterek çözümekavuşturulmasını sağlayacaklar.

“VATANDAŞLARIMIZINHİZMETİNDEYİZ”

“Alanya Belediyesi olarak tüm birimlerimizleişimizin başında vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” diyen Başkan Yücel, “KurbanBayramı tatili dolayısıyla şehir dışından gelecek yerli ve yabancımisafirlerimizle birlikte kentimizde nüfus artışı bekliyoruz. Tümvatandaşlarımızdan hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını,kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmamalarını rica ediyorum. Gelecek bayramyanyana olabilmek adına bu bayram sevdiklerimizi ve yakınlarımızı ziyaret etmekyerine telefonlaşarak temas etmeden bayramlaşmayı tercih edelim. Tüm Alanyahalkının, kentimizde bulunan misafirlerimizin Kurban Bayramını en içtendileklerimle kutluyorum. Birbirimizden ayrı kaldığımız son bayram olmasınıdiliyorum” sözlerini kullandı.