Başkan Yücel mesajında, “Geçmişinesahip çıkmayan, maneviyatını ve kültürel değerlerini koruyamayan milletlerayakta kalamazlar. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan,toprağının her zerresi şehit kanlarıyla sulanan, metrekareye yaklaşık altı binmerminin düştüğü, bir milletin tek bir yumruğa dönüştüğü büyük ÇanakkaleZaferi’nin 106. yılını kutluyoruz.

Çanakkale’de askerlerimiz sadecedüşmanla değil, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklarla da mücadele etmiştir.Buna rağmen inancını, azmini ve vatan sevdasını kaybetmeyen Türk askeri, tümdünyaya örnek gösterilen bir zafere imza atmıştır. Biz bu mücadelenin sahibiatalarımızın evlatlarıyız. Tarihi mirasımıza sahip çıkmalı, bizi biz yapandeğerlerimizi gelecek nesillere taşımalıyız.

Başkan yücel’den çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü mesajı
Başkan yücel’den çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü mesajı

Çanakkale Zaferi, dünyanın tanıkolduğu en çetin savaşlardan biri olmasına rağmen tüm dünyaya Türk milletininyüksek ahlak ve fazilet sahibi olduğunu da net şekilde göstermiştir. ŞehitleriAnma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünde, baştaAnafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmaküzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için hiç düşünmeden canlarınıfeda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi.