Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çiftçilerin sesine bir kez dahakulak verdi ve mahsullerini sulamakta zorlanarak kayıplar yaşayan üreticiyehizmet vermek üzere 2 adet arazözü Ziraat Odası’na tahsis etti. Tahsis edilenarazözleri teslim alan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe; “Her zamanüreticimizin yanında olan Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimisunuyorum.” dedi.

GÖKTEPE: “ÜRETİCİMİZ NE ZAMAN ZOR DURUMDA KALSA BAŞKANIMIZ HEP YANIMIZDA”

Başkan yücel’den kuraklıkla boğuşan çiftçiye su tankerli çözüm
Başkan yücel’den kuraklıkla boğuşan çiftçiye su tankerli çözüm

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe her zaman çiftçinin yanında olan BaşkanYücel’e teşekkür etti. Göktepe; “Üreticimiz ne zaman zor durumda kalsaBaşkanımız her zaman üreticimizin yanında olmuştur. Daha önce de 17 günlükkapanma sürecinde üreticilerimizin malları ellerinde kaldı. O zaman halegelmesin denilen malı üreticinin halde satabileceği fiyatın çok daha üzerindesatın alarak tüketiciye dağıtması çok güzel bir sosyal projeydi.” dedi.

“TEREDDÜTSÜZ TANKERLERİ ÜRETİCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDU”

Pandemi sürecinde oluşturulan muz seraları ve avokado bahçeleriyle birliktekurak geçen yaz aylarının neticesinde yeraltı su kaynaklarının kurumayabaşladığını vurgulayan Göktepe; “Sayın Belediye Başkanımızın kapısını çaldık.Kendisi de hiç tereddütsüz bize 2 tane tankeri tedarik ederek üreticilerimizinemrine sundu. Yarından itibaren Ziraat Odası ve Belediyemize taleptebulunabilirler. Bu hususta Başkanımız hiçbir ücret talep etmedi. Tankerlerimizsu sıkıntısı giderilene kadar hizmet vermeye devam edecek. Üreticilerimizden dehassasiyet bekliyoruz. Herkesin suya ihtiyacı var. Sondaj ve ellerindeki sulamakaynağı yeterli olanlar bu konuya hassasiyet göstererek önceliği sıkıntıyaşayan çiftçilerimize versinler.” dedi.

“HER ZAMAN YANIMIZDA OLDUĞU İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çiftçilerin sulama sıkıntısına çözüm olacak tankerler için Başkan Yücel’eteşekkür eden Tahir Göktepe; “Dim Barajı ile ilgili bir an önce projelerintamamlanarak söz konusu mahallelere su verilmesini istiyoruz. YeniköyBarajı’nın ivedi bir şekilde tamamlanması hem aile hem de ülke ekonomisineciddi katkılar sağlayacaktır. Belediye Başkanımıza hassasiyeti için, bizlerinher zaman yanında olduğu için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

YÜCEL: “SON YILLARIN EN KURAK GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ”

‘Su hayattır’ diyerek sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel, herkesi tedbir almaya davet etti. Başkan Yücel; “Bugüne kadar suyun bilinçsizcekullanılması, ekolojik dengenin bozulması, atmosferin ısınmasıyla birliktesuyun ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Son yılların enkurak günlerini yaşıyoruz. Su kullanım bilincini bir an önce hayatımın önemlibir noktasına yerleştirmek zorundayız.” dedi.

“2 ARAZÖZÜMÜZÜ ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK”

Kuraklık neticesinde Alanya’nın belli noktalarında sulama suyu sıkıntısıyaşandığını vurgulayan Başkan Yücel; “Ziraat Odası Başkanımız Tahir bey bizimlebu durumu paylaştı. Bizler de kısa vadede sorunları çözebilmek adınaBelediyemize ait olan 2 arazözümüzü Ziraat Odamıza tahsis ederek o bölgedekivatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kuraklık yaşayan, su sıkıntısı çekençiftçilerimiz hem Belediyemiz hem de Ziraat Odamızı arayarak iletişimegeçebilirler. İnşallah özellikle Dim bölgesindeki DSİ projeleri kısa süredetamamlanarak bu bölgedeki çiftçilerimizin sorunlarını giderebilir.Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, projemizin amacına uygun bir şekildeinsanlara faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.