Alanya Belediyesi, covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında tam kapanmayagidilince mağduriyet yaşayan üreticiye sahip çıktı. Alanya Belediye Başkanı AdemMurat Yücel, çiftçi belgesiyle öncelikle salatalık ve kabak üretimi yapan çiftçilerden500 kiloya kadar alım yapılacağını açıkladı.

VATANDAŞA ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Başkan yücel üreticiye sahip çıkıyor çiftçiden satın alacak vatandaşa ücretsiz dağıtacak
Başkan yücel üreticiye sahip çıkıyor çiftçiden satın alacak vatandaşa ücretsiz dağıtacak

Alanya Belediyesi tarafından çiftçiden alınacak salatalık ve kabak,vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Çiftçilerin mahsullerini belirlenengünlerde Payallar Düğün Salonu’na getirerek Alanya Belediyesi’ne satışınıgerçekleştirebileceği açıklandı. Alınan ürünler, Alanya Belediyesi ekiplerincesokak sokak dolaşılarak yine vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

PİYASA DEĞERİNİN ÜSTÜNDE ALIM YAPILACAK

Alanya Belediyesi, çiftçiden ürünlerini alırken mağdur olmaması adına halfiyatlarının üzerinde alım yapacağı açıklandı. Buna göre halde 20-50 kuruşarası olan kabak ve salatalığı Alanya Belediyesi 75 kuruşa alacak.

YÜCEL: “HER ZAMAN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, her zaman üreticinin yanındaolduklarını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu; “Pandemi dolayısıyla tedbiramaçlı alınan önlemler kapsamında mağdur olan çiftçimize sahip çıkıyoruz.Mahsulleri ellerinde kalan ve zorluk yaşayan çiftçilerimizden üretici başıkilosu 75 kuruştan 500 kiloya kadar salatalık ile kabak alacağız ve bunlarıvatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Alanya Belediyesi olarak herzaman üreticimizin yanındayız. Bu zorlu sürecin altından, omuz omuza vererekyine hep birlikte başarıyla kalkacağız.” dedi.