Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında, minnet, özlem ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Milli mücadeleyi başlatarak Türk milletinin bağımsızlık savaşına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askeri ve siyasi dehasıyla yokluk içindeki bir milletin destansı mücadelesini zafere taşımıştır.

Büyükşehi̇r Beledi̇ye Başkani Muhi̇tti̇n Böcek'i̇n 10 Kasim Mesaji
Büyükşehi̇r Beledi̇ye Başkani Muhi̇tti̇n Böcek'i̇n 10 Kasim Mesaji

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Atatürk yalnızca “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmakla kalmamış,

Cumhuriyetimizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, bu temel üzerinde kökleşmesi için eşsiz dehası ile eğitimden sanata hukuktan ekonomiye her alanda büyük inkılâplar gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyetimize sahip çıkarak, ileriye taşımak, Atamızın gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok düşünmeli, daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz. Çağdaş uygarlık yolunda koyduğu hedefler ışığında şehrimizi ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımalıyız.

Eserlerinin ve fikirlerinin takipçisi olarak Cumhuriyetin ve tüm devrimlerinin yılmaz bekçileri olmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 82’nci yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyorum.

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı