Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Verilecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Gününü düzenleyeceği etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 24 Kasım Salı günü Atatürk Kültür Merkezi Fuayesinde Antalya’nın eğitim tarihine ışık tutacak Öğretmenler Günü Karma Sergisi’nin açılışı yapılacak. Aynı gün saat 12.00’de ise Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda Eğitim İş Antalya Şubesi ile birlikte Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni düzenlenecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanının verilmesinin 92. yılı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 24 Kasım Salı günü 10.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü Karma Sergisi’nin açılışı yapılacak.

Büyükşehi̇r’den Öğretmenler Günü Kutlamasi
Büyükşehi̇r’den Öğretmenler Günü Kutlamasi

EĞİTİM MATERYALLERİ SERGİLENECEK

Büyükşehi̇r’den Öğretmenler Günü Kutlamasi
Büyükşehi̇r’den Öğretmenler Günü Kutlamasi

24-27 Kasım tarihleri arasında açık kalacak sergide Antalyalı şehit öğretmenlerin fotoğraf ve biyografileri, Aksu Köy Enstitüsü, Antalya Lisesi ve Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden toplanan eğitimle ilgili materyaller sergilenecek. Antalya’nın eğitim tarihine ışık tutacak sergide aralarında 1950’li yıllarda Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından makam aracı olarak kullanılan motosiklet, yoklama defterleri, karneler ve Nutuk’un Osmanlıca yazılmış ilk hali yer alacak. Sergi, pandemi önlemleri çerçevesinde 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK ONUR ÖDÜLÜ TÖRENİ

Büyükşehir Belediyesi ayrıca 24 Kasım Salı günü saat 12.00’de AKM Perge Salonu’nda Eğitim-İş Antalya Şubesi ile birlikte Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni düzenleyecek. Grup Haziran'ın sahne alacağı törende eğitimci-yazar Mustafa Durna’ya Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü verilecek. Törende Durna bir söyleşi de gerçekleştirecek. Pandemi önlemleri nedeniyle katılımın sınırlı olduğu ödül törenine katılmak isteyenlerin HES kodu kaydı için 238 52 70 numaralı telefonu arayarak rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.