Antalya Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle evlerde kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı akşamı Cumhuriyet Mobil Fener Alayı düzenleyecek. Konyaaltı Varyant ’tan saat 20.00’de başlayacak mobil fener alayına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katılacak. Temsili Bandırma Vapuru ve araçlardan oluşacak fener alayına vatandaşlar ve sivil araçlar katılamayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu pandemi döneminde de Antalyalılara en güzel şekilde yaşatmak için temsili Bandırma Vapuru ve belediye hizmet araçları eşliğinde Mobil Cumhuriyet Fener Alayı düzenleyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de mobil fener alayına katılarak, üstü açık araç üzerinden Antalyalıları selamlayacak.

KONYAALTI VARYANT’TAN BAŞLAYACAK

Mobil fener alayı her 19 Mayıs’ta olduğu gibi saat 20.00’de Konyaaltı Varyantından başlayacak. Korteje ellerinde meşaleyle genç sporcular eşlik edecek. Fener alayı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında burada hazır bulunan 19 genç sporcu ile birlikte İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunacak. Meydandaki gösteri havuzunda su gösterisi gerçekleştirilecek. Sadece araçların yer alacağı fener alayına ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere vatandaşlar katılamayacak. Fener Alayı ve tören, Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından, abbtv’den ve Kanal V’den canlı yayınlanacak.

ANTALYA’YI BAYRAM COŞKUSU SARACAK

Ardından merkez ilçeleri dolaşacak mobil fener alayı Cam Piramit’te son bulacak. Mobil fener alayındaki araçlar, Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri, balonlar ve meşalelerle süslenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, temsili Bandırma Vapuru üzerinden marşlar ve şarkılar seslendirecek.