Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası’nın ‘Kente Önem Katanlar’ (KÖK) Ödüllerinde, “Denizleri AĞlatmayın’ projesiyle çevre ödülü aldı.

 

 

Antalya Sanayi ve Ticaret Odası’nın (ATSO) KÖK 2022 Ödülleri törenle açıklandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 140. Kuruluş Yıldönümü’nde düzenlenen Kente Önem Katanlar Ödül Töreni’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, balıkçılıkta kullanılan ve ömrünü doldurmuş ağların denizde hayalet ağlara dönüşmemesi için başlattığı “Denizleri AĞlatmayın” projesiyle Çevre Dalı’nda ödüle layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in EXPO Hatay açılışı nedeniyle şehir dışında bulunması nedeniyle ödülü, Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ATSO Başkanı Davut Çetin’in elinden aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Canser Tuncer de “ASBAŞ Ship Lift, Travel Lift ve Rıhtım Yatırımları” adlı çalışmayla Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ) adına ödül aldı.

Kök Ödülleri Önemli

Büşra Özdemir, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Kente Önem Katanlar Ödülleri, ATSO tarafından kentimize kazandırılmış önemli bir projedir. Marifet iltifata tabidir anlayışıyla başarılara iltifat edilmesi, çalışmalarıyla fark yaratan kişi ve ya kurumların takdir edilerek onurlandırılması çok önemli bir girişimdir. Yalnızca iş dünyasının değil, Antalya’ya değer katan herkesin ödüllendirilmesi ATSO’nun kentle olan bağını güçlendirmektedir. Büyükşehir Belediyemizin de deniz ekosistemine zarar veren hayalet ağlarla ilgili başlattığı “Denizleri AĞlatmayın” projesinin ödülle taçlandırılması gurur vericidir” dedi.

Atık Ağlar Toplanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, balıkçılıkta kullanılan ve ömrünü doldurmuş ağların deniz canlılarına zarar veren hayalet ağlara dönüşmemesi için “Denizleri AĞlatmayın’ projesi başlattı. Proje ile balıkçılara eğitim verilerek, atık ağlar için balıkçı barınağı ve limanlara toplama konteynırları yerleştirildi. Ayrıca deniz ekosistemini olumsuz etkileyen hayalet ağlar Büyükşehir Belediyesi’nin su altı dronu ile tespit edilerek, dalgıçlar tarafından çıkarılıyor.