Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitki fidesi üretimi yaparak tarıma desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda kekik, fesleğen, lavanta, biberiye, adaçayı ve nane üretilerek çiftçiye hibe olarak dağıtılıyor.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesiyle başlattığı çiftçiye yönelik destekler devam ediyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçiyi ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek ve hibe sağlamak için çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ücretsiz verilmek üzere seralarında çeşitli türlerde aromatik bitki üretimi gerçekleştiriyor.

KEKİK FESLEĞEN LAVANTA

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından seralarda kekik, fesleğen, lavanta, biberiye, adaçayı, keçiboynuzu, defne gibi Akdeniz ikliminin doğasına uygun tıbbi ve aromatik bitkilerin fide üretimi gerçekleştiriliyor. Kırsal bölgelerde doğal su kaynaklarını korumak adına suya daha az ihtiyaç duyan bitkiler tercih ediliyor. Çelikleme yöntemiyle üretilen fideler, gelen talep doğrultusunda Antalyalı çiftçilere hibe olarak dağıtılıyor.

HİBE EDİLECEK

Kırsal bölgelerdeki çiftçiye alternatif gelir kaynağı yaratmayı amaçlayan destek kapsamında seralarda yıllık 500 bin kekik, 800 bin adaçayı, 50 bin keçiboynuzu, 80 bin biberiye, 20 bin defne ve 300 bin fesleğen üretimi hedefleniyor.