Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Elmalı Abdal Musa Türbesi çevresinde bakım ve onarım çalışması yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla Anadolu’da kurulan en önemli Bektaşi Dergahlarından biri olan Elmalı Tekke Köyü Abdal Musa Türbesi ve çevresinde bakım, onarım ve peyzaj çalışması başlatıldı.

DAHA DÜZENLİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma ile her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan tekke yerleşkesi daha düzenli bir görünüme kavuşacak. Tekke yerleşkesinde yer alan ve zaman içerisinde tahrip olan amfi tiyatro, umumi tuvaletlerde sıva, badana, fayans, mermer tadilatları yapan ekipler, peyzaj düzenlemesi gerçekleştiriyor.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Abdal Musa Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş de türbedeki bakım onarım çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Eriş, ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle duvar, mermer yapılar ve anfi tiyatroda tahribatların oluştuğunu belirterek, bakım ve onarım için Başkan Böcek’ten destek istediklerini yetkililere hemen talimat vererek çalışmalara başlandığını söyledi.