Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Soğuk hava ve kar yağışı Antalya’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ekipleriyle günlerdir teyakkuzda olan Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağduriyet yaşamaması için zorlu kış şartlarıyla gece-gündüz mücadelesini sürdürüyor.

 

Antalya’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi özellikle Korkuteli, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş’ta kar nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için yoğun bir mücadele veriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İbradı İlçe Hizmet Birimi ve ASAT ekipleri, İbradı İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte kar yağışı nedeniyle Karamıklı mevkiinde mahsur kalan vatandaşların yardımına koşarak kurtardı.

400 KM YOL KARDAN TEMİZLENDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri ise Akseki’de  ortalama 400 km yolun kar temizliğini yaparak güvenli ulaşıma açılması yönünde çalışma gerçekleştirdi. Hava muhalefeti nedeniyle yardım talebinde bulunan araçları kurtaran Büyükşehir ekipleri, hasta vatandaşların evlerinin yollarının açılmasına yönelik  talepleri de karşıladı.

SU KESİNTİSİNE JENERATÖR TAKVİYESİ

Akseki’de kar yağışı ve don nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen tel kopmaları ve direk yıkılmalarından dolayı içme suyu tesislerinde elektrik kesintileri yaşandı. Vatandaşların suyunun kesilmemesi ve hatlarda donma oluşmaması için tesislerdeki jeneratörlere mazot takviyesi yapılarak motorlar devreye alındı.

ASAT’TAN ARIZALARA MÜDAHALE

Akseki Merkez su deposundan beslenmekte olan ana içme suyu boru hattındaki arıza da Büyükşehir ekiplerinin gayretli çalışması sonucunda giderildi. Karayolları asfaltı altından geçen ve 12 mahalleye içme suyu sağlayan grup borusunda meydana gelen arızaya kısa sürede müdahale edildi. Elverişsiz hava şartlarına rağmen tüm güvenlik önlemleri alınarak kısa sürede onarım işlemi tamamlandı ve hatta yeniden su verildi.

TEMİZLİK VE TUZLAMA ÇALIŞMASI                                                                                                                                      

Gündoğmuş İlçesi’nde de Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan yollarda temizlik ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Ulaşıma elverişsiz hale gelen Balkaya, Eskibağ, Çaltı, Köprülü, Yeniköy, Çamlıalan, Karaköy, Bedan, Akyarı, Kayabükü, Ortaköy, Çayırözü, Pembelik mahalleleri ve Pınarbaşı Gelesandra yayla yolu, Kırsal Hizmetler Dairesi  Başkanlığı ve Gündoğmuş Hizmet Birimi ekipleri tarafından temizlenerek ulaşıma açıldı.

KORKUTELİ’DE KARLA MÜCADELE

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli’nin  yüksek kesimlerinde karla kaplanan grup yollarını da ulaşıma açıyor. Korkuteli İlçesine bağlı Yeleme, Taşkesiği, Küçükköy, Kırkpınar Mahalelerinde aşırı kar yağışıyla yollar kapandı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Korkuteli İlçesi ekipleri tarafından, karla kapanan yollarda greyderlerle kar temizleme çalışması devam ediyor. Ekipler dört yerleşim yerine de ulaşımı yeniden sağlarken, her hangi bir olumsuzluğa karşın ekiplerin nöbetleri devam ediyor