Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’nin kanayan yarası olan kanalizasyon sorununu çözmek için 41 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği kanalizasyon projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Finike’nin geleceğine yönelik en önemli yatırımlardan biri olan proje, Eski Mahalle ve Kale Mahallesi’nde yoğun şekilde ilerliyor.

 

 

Başkan Muhittin Böcek’in planlı, kurallı ve kimlikli kent vizyonu hedefiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Finike Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı çalışmaları devam ediyor. Sahilkent, Kale, İskele, Eski Mahalle, Yeni Mahalle, Karşıyaka ve Kızılca Mahallelerinin kanalizasyon sorununu çözülecek 25.6 km uzunluğundaki çalışmanın 9.5 km’si tamamlandı.

Koku Sorununa Kalıcı Çözüm

41 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirilen ve 7 mahallede gerçekleşecek proje kapsamında Kale Mahallesi’nin de içinde yer aldığı çarşı içerisinde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Kum ve Eski Mahalle bölgelerinde de çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçenin kanayan yarası olan koku sorununa kalıcı çözüm getirecek olan kanalizasyon çalışması Finikeliler tarafından heyecanla karşılandı.

Çok Rahatsızdık

Kale Mahallesi Muhtarı Tahsin Ulutaş yıllardır süren bir sorunun son bulacağını belirterek, “Yıllardır hem çarşı içinde hem mahallerimizde kronikleşmiş koku ve tıkanma sorunu vardı. Tıkanıklıklar meydana geliyordu, koku oluyordu. Bu durumdan çok rahatsızdık ama şimdi yıllar yılı süren bu sorunumuzu çözeceğiz. Muhittin Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. O’nun sayesinde kanalizasyon sorunumuz ortadan kalkacak” dedi.

Finike Sahilleri Korunacak

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Finike’nin yoğun yerleşimin olduğu şehir merkezindeki mahallelerin yanı sıra Finike Belediyesi ve Finike Devlet Hastanesi başta olmak üzere resmi kurumlarda yaşanan altyapı problemleri çözüme kavuşacak. Finike Kanalizasyon Şebeke Hattı projesi, Finike sahillerinin korunmasına da katkı sağlayacak.