Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Atatürk Caddesi’nin kaldırımları baştan sona yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kaleiçi’nin cazibesini arttırmak ve ziyaretini kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü Kaleiçi Çevre Düzenleme Projesi kapsamında Atatürk Caddesi’nde başlattığı kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, turizmin başkenti Antalya’nın

tarihi semti Kaleiçi’ne vatandaşlar ve turistler tarafından daha rahat ziyaret edilebilmesini sağlamak için başlattığı Kaleiçi Çevre Düzenlemesi Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atatürk Caddesi ile Balbey Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nin batı kaldırımlarını yeniliyor.

TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK

Atatürk Caddesi’nin Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binası ile Dönerciler Çarşısı’na kadar olan batı kaldırımında yürüyüş konforu sağlamayan ve tekerlekli sandalye kullanımına uygun olmayan mevcut küp taş döşemeler sökülerek yerlerine füme renkli andezit taşla kaplanıyor. Böylece 600 metre uzunluğundaki yol yaya kullanımına uygun hale getiriliyor. Kaleiçi Kentsel ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırlarındaki Balbey Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nin batı kaldırımlarında da yenileme çalışması gerçekleştiriliyor. Yaya güvenliğini ve yürüyüş konforunu artıracak çalışmanın turizm sezonu öncesinde tamamlanması hedefleniyor.

YENİ YAYA YOLLARI

Proje kapsamında Kaleiçi’ne yeni bir yaya yolu kazandırılan Barbaros Mahallesi Kocatepe Geçidi Sokak ile Atatürk Caddesi arasında bağlantı yolunun çalışmaları tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi eski Hizmet Binası önündeki peyzaj çalışması için taş döşeme çalışması yapılıyor.