Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İlçebütününün kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak, Alanya merkezmahalleleri ile Avsallar, Cikcilli, Çıplaklı, Demirtaş, Emişbeleni, Güzelbağ,İncekum, Kestel, Kargıcak, Konaklı, Mahmutlar, Oba, Okurcalar, Payallar, Tosmurve Türkler Mahalleleri için 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına ilişkinplan hükümlerinin tamamının revize edilmesi kapsamında düzenlemeler, AntalyaBüyükşehir Meclisi’nde oybirliği ile onaylandı.

ALANYA BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR HİZMETLERİNDE HIZ KESMEYECEK

Kontrollü yapılaşmanın temelini oluşturacak imar düzenlemesi onaylandı
Kontrollü yapılaşmanın temelini oluşturacak imar düzenlemesi onaylandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis oturumunda onaylanan ve oybirliği ile kabul edilen bu revizyon sonrasında, Alanya Belediyesi bayındırlıkve imar hizmetlerinde hız kesmeyecek. İlçe sınırları içerisinde imar planıbulunan alanlarda onaylanan bu imar planı hükümleri revizyonu ile beraber,yapılaşmaların sorunsuz şekilde devam edeceği açıklandı.

REVİZE EDİLEREK ONAYLANDI

Plan hükümlerinin tamamının revize edilmesi kapsamında 1/1000 ölçekliuygulama imar planları plan hükümleri değişikliği, Alanya Belediye Meclisince03.11.2020 tarih 255 sayılı karar ile onaylanmıştı. Söz konusu değişiklikAntalya Büyükşehir Belediyesince değiştirilerek dün gerçekleştirilen meclistoplantısında oy birliği ile onaylandı.

REVİZEYLE BİRLİKTE KONTROLLÜ YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILDI 

Plan hükümlerinin tamamının revize edilmesi kapsamında 1/1000 ölçekliuygulama imar planları plan hükümleri değişikliği ile yüksek katlıyapılaşmalarda bina taban alanlarını ilgilendiren düzenlemeler ve çatıkullanımlarında ortak alanlarda yapılaşmalara ilişkin hükümler gibi planhükümleri düzenlenirken, farklı mimari çözümlemeler için şaşma kat uygulamasıve bahçeli blok yapılaşmalarında açık ve kapalı çıkmaların önünü açan plan hükümlerigibi düzenlemeler, oybirliği ile onaylandı.

BAŞKAN YÜCEL ÖNEMLİ REVİZYON KARARI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hem Alanya Belediyesi personelinehem Alanya Belediyesi Meclis üyelerine hem de Antalya Büyükşehir Meclis üyelerinerevize oylaması için teşekkür etti. Başkan Yücel; “Alanya Belediyesi Plan veProje Müdürlüğü’müz tarafından hazırlanan, önce Alanya Belediye Meclisimizdeonaylanan bugün de Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis oturumunda oy birliğiile onaylanan kararla birlikte Alanya’mızın tamamında kontrollü yapılaşmanıntemeli atıldı. 1/1000 ölçekli uygulama imar planları plan hükümlerideğişikliğinde emeği geçen değerli Meclis üyelerine ve ekibime teşekkür ediyor,Alanya’mız adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.