Alanya Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısıAlanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, yaklaşan kurban bayramıöncesi Alanya Belediyesi’nce yürütülen çalışmalara değindi. AlanyaBelediyesi’nin denetiminde bu yıl 4 ayrı noktada kurbanlık satışı ve kurbankesim hizmeti verileceğini ifade eden Başkan Yücel, “Bu yıl kurban bayramımızıCOVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgını kapsamında çeşitli tedbirler altındageçireceğiz. Sosyal mesafe kurallarına, kurbanlık sağlık kurallarına ve hijyenkurallarına uygun olarak dizayn ettiğimiz 4 ayrı nokta olan Cikcilli MahallesiSu Deposu Caddesi Mamadı altında, Mahmutlar Sanayi Sitesi’nin güneyinde,Konaklı Menderes Caddesi’nde ve Demirtaş Atatürk Caddesi’nde olmak üzere 4 ayrınoktada kurbanlık satış hizmeti vereceğiz” dedi.

“KURBAN KESİMİİÇİN RANDEVU SİSTEMİ UYGULANACAK”

Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu
Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu

Alanya Belediyesi olarak bu yıl ilk kez randevusistemi ile 4 ayrı noktada ücretsiz kurban kesim hizmeti vereceklerini ifadeeden Başkan Yücel, “Her yıl olduğu gibi, Kurban Bayramı’nın birinci ve ikincigünü 4 noktada ücretsiz kurban kesim hizmeti vereceğiz. doğuda Mahmutlar,batıda Payallar ve merkezde Eşgilik Düğün Salonu ile Gazipaşa Dolmuş Durağında dakurban kesimi için son hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl belediyemizingerçekleştireceği ücretsiz kurban kesim hizmetimizi COVID-19 pandemisidolayısıyla randevu sistemi ile gerçekleştireceğiz. Kurban kesimi için randevualma işlemleri 28 Temmuz’a kadar devam edecek” diye konuştu.

Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu
Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu

“BAYRAMYOĞUNLUĞUNA HAZIRIZ”

Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede yaşanabileceknüfus yoğunluğuna belediye olarak hazır olduklarını söyleyen Başkan Yücel, “Şehirdışından gelecek ziyaretçilerimiz muhakkak olacaktır. Şehrimize gelecek olanmisafirlerimizin, tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramıöncesinde yoğunluk yaşayacağımız bu günlerde çok dikkatli olmasını, maske,sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasını hassasiyetle rica ediyorum. Bayramsüresince yaşanabilecek yoğunluğa biz personellerimizle hazırız” dedi.

“KADINCİNAYETLERİ SON BULSUN”

Geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen PınarGültekin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen Başkan Yücel, “Ülkemizdekadına yönelik artan şiddet ve şuçlar artık toplumsal bir soruna dönmüştür. PınarGültekin adlı üniversite öğrencisinin çok vahşice katledilmesi bizleri derinbir şekilde üzmüştür. Kadına yönelik işlenen tüm şuçları şiddetle kınıyorum.Pınar Gültekin’i katleden caninin en ağır şekilde ceza almasını, buzihniyetteki tüm canilerin toplumdan soyutlaştırılmasını, kadına şiddetin sonbulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.