Alanya Belediyesi’nin Alanyasahillerinde uygulama koyacağı tek tip sahil büfesi projesi kapsamındagerçekleşen devirle halk plajlarının sayısı arttırılacak. Alanya Belediyesi’ndegerçekleşen imza töreni ile Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nden OkurcalarMahallesi’ne kadar tüm sahil büfeleri Alanya merkezde olduğu gibi AlanyaBelediyesi’ne devredildi.

BAŞKAN YÜCEL: “SAHİL BÜFELERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK”

Sahil büfeleri alanya belediyesi'ne devredildi
Sahil büfeleri alanya belediyesi'ne devredildi

Protokol sonrası sahillerde yapılacakçalışmaya ilişkin bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,“Öncelikle Çevre Şehircilik Bakanlığı’mıza, Antalya Valiliği’mize ve AlanyaKaymakamlığı’mıza çok teşekkür ediyorum. Kargıcak’tan Okurcalar’a kadarsahiller tek çatı altında toplanmış ve tek yerden kontrol edilmiş olacak.Sahillerimizin derli toplu olması, tek tip büfe uygulaması, güvenlik, temizlikve cankurtaran gibi hizmetler halkın kullanımına tamamen açılacak ve sahillerdebir disiplin olacak. Biz Alanya’yı hem denizi, kumu, güneşi; hem de coğrafyası,kültürü ve sosyal yaşantısı ile en güzel şehir yapabilme arzusu ileçalışıyoruz. Yapacağımız güzel bir uygulama ve güzel bir disiplinle şehrinmutlu, güvenli ve huzurlu olması, sahillerinde mutlu, güvenli ve huzurluolmasını sağlayacak. En kısa zamanda imzalamış olduğu protokol uygulamayageçecek. Tüm Alanya’ya ve turizm sektörüne hayırlı uğurlu olmasını temenniediyorum.” dedi.

Sahil büfeleri alanya belediyesi'ne devredildi
Sahil büfeleri alanya belediyesi'ne devredildi

KAYMAKAM ÜRKMEZER: “ALANYA BELEDİYESİ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU”

Sahil büfeleri alanya belediyesi'ne devredildi
Sahil büfeleri alanya belediyesi'ne devredildi

Sahillerde uygulamaya konulacak projenedeniyle Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür eden Kaymakam FatihÜrkmezer ise, “Alanya’nın turizmine katkıda bulunacak hem yerli hem yabancıbütün misafirlerimizin daha güzel ve daha huzurlu bir şekilde Alanya’nıngüzelliklerinde faydalanmalarını sağlayacak bir protokol imzaladık. Herkesinbildiği gibi Alanya yaklaşık 70 km sahil bandı olan bir yer. Bu sahili bizherkesin efektif bir şekilde kullanmasını istiyoruz. Bu kullanımların birstandardizasyonu olsun, güvenli ve huzurlu bir şekilde herkesin faydalanmasınıistiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın bize vermiş olduğu onaylaKargıcak’tan Okurcalar’a kadar olan 88 noktanın hepsinin Alanya Belediyesi’nedevrini sağlıyoruz. Alanya Belediyesi de burada elini taşın altına koyuyor. Bu88 noktaya büfelerin koyulması ile beraber, hem otellerde konaklayanlar hem deAlanya halkı güvenli, huzurlu bir şekilde ve standardizasyonu sağlanmış birşekilde sahilleri kullanacak. Ben bize bu konuda destek olan başta Milli EmlakGenel Müdürlüğü’müze ve elini taşın altına koyan Alanya Belediye’mize teşekkürediyorum. Huzurlu bir şekilde vatandaşlarımızın tatil yapmasını diliyorum.”şeklinde konuştu.