Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Türk müziğini klasik Batı müziğiyle harmanlayan dünyaca ünlü piyanistlerimiz Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner ikilisinden oluşan Duo Blanc&Noir, Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde müzikseverlerle buluştu.

 

BİR PİYANO, DÖRT ELLE AŞIK VEYSEL TÜRKÜSÜ!

 

Festivalin ikinci gününde sahne alan Duo Blanc& Noir, farklı kültürleri birleştirdikleri repertuarları ile dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.

 

Kendilerini kontrastın uyumu olarak tanımlayan ikili, konser öncesi, festivale ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm festival ekibine teşekkür etti.

 

TÜRK BESTECİLER VAZGEÇİLMEZİMİZ!

 

Konserlerinde Türk bestecilere yer vermenin vazgeçilmezleri olduğunu söyleyen ikili, yurt dışındaki konserlerinde de Türkçe eserler çaldıklarını ve o zaman kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

 

İkilinin dört el aranjmanını yaptıkları, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsünü seslendirdikleri sırada salonda alkış yağmuru yaşandı.

 

Yaklaşık iki saat sahnede kalan Şekeranber ve Çetiner’e konser sonunda, festivalin idari direktörü olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafından teşekkür plaketi ve çiçek verildi.