ALANYA'DA ÇAKIR BOMBASI.. 

Alanya Belediye Başkanlığı için iki isim öne çıkıyor: Alanya'da 3 dönem başkanlık koltuğunda oturan eski belediye başkanı Hasan Sipahioğlu ve 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Mahmutlar Belediye Başkanı seçilen ve kenti 5 yıl yöneten Alaattin Çakır. Çakır Belediye başkalığınını yanı sıra, 2004-2010 AK Parti il ve ilçe delegeliği görevlerini de yaptı..

SİPAHİOĞLU; ESKİYE DÖNÜŞ!

AK Parti, Alanya Belediye Başkanlığı için iki isim arasında bir karar verecek. Sipahioğlu ve Çakır isimleri partililerde heyecan yarattı. Çakır mı Sipahioğlu mu? sorusu sorulurken, partililer arasında Sipahioğlu'nun adaylığına soğuk bakanlar çoğunlukta. Son yerel seçimlerde AKP'den aday olan ve seçilemeyen Sipahioğlu ismi, halkın üzerinde bir 'eskiye dönüş' olarak algılanıyor. Oysa yarınları hedefleyen Ak Parti yeni, dinamik, partiye ve Alanya'ya taze bir kan, yeni bir nefes katma hedefinde..

Ak Parti Alanya'da Alaattin Çakır Bombası!
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alaattin Çakır, geçtiğimiz günlerde ikili bir görüşme gerçekleştirmişti.

ÇAKIR; YENİ BİR NEFES..

İddialara göre AKP'nin Alanya vizyonuna Çakır daha yakın duruyor!.. Mahmutlar Belediyesi'ni yönettiği dönemde başarılı çalışmaları ve projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Çakır ismi, tecrübesi, aktif siyasette dinamik oluşu, halkın içinden özelliğiyle, hem partiye yeni bir nefes, hem de Alanya için taze bir kan olacak..

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alaattin Çakır geçtiğimiz günlerde basına kapalı olarak baş başa bir görüşme gerçekleştirmişti.

ALANYA İÇİN DÜŞÜNÜLEN ALAATTİN ÇAKIR KİMDİR?

01 Eylül 1964 Alanya doğumlu olup, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır. 

İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Alanya Ticaret Lisesi'nden mezun oldu. İyi derecede İngilizce biliyor ve halen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde eğitimine devam ediyor.

Mahmutlar'ın kurucu belediye başkanı Mehmet Çakır'ın oğlu olup, siyasi bir aileden gelmektedir.

1989 yılında aile şirketini kurarak, ticaret hayatına atıldı. 2003 yılına kadar ticari faaliyetine ticari şirketlerinin yöneticiliğini yapmıştır.

Mahmutlarspor`un kurucularından olup, Alanyaspor'da ve Alanya Sulama Birliği’nde bir dönem yöneticilik yaptı.

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katıldı. 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Mahmutlar Belediye Başkanı adayı gösterilerek, 28 Mart 2004 tarihinde Mahmutlar Belediye Başkanlığı görevine seçildi.  5 yıl Belediye Başkanlığı görevi yaptı. 2004-2010 AK Parti il ve ilçe delegeliği yaptı.

Aynı zamanda; görev süresi içerisinde Alanya Turizm Hizmet Birliğinde (ALTAB) Encümen üyeliği görevi yaptı. (2004-2009)  

Ocak 2010 tarihinde Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanlığı görevine seçilerek, 3 yıl bu görevi yürüttü.  Bu görevden 2013 tarihinde ayrıldı.

Ak Parti Alanya'da Alaattin Çakır Bombası!
AK Parti'nin Alanya'da Belediye Başkanlığı için ismi geçen Alaattin Çakır..

2010 yılında; genel merkezi Ankara’da bulunan Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) yönetim kurulu üyeliğine seçildi ve genel başkan vekilliği görevine atandı.

Haziran 2012 Genel Seçimlerinde AK Parti’den 24. Dönem Antalya Milletvekili aday adayı oldu.

2013 yılında; Genel Merkezi Ankara'da bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Ve genel sekreter görevine atandı.

11 Mart 2015 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyeliğine ve Genel Koordinatörü seçildi.

Halen serbest ticaret ve siyaset yapmaya devam ederken; İMKON Genel Sekreterliği, TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Genel Koordinatörlüğü ve TİMFED Genel Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.