Türkiye genelinde sokak hayvanlarına yönelik şiddet olaylarında büyük bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar, birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi hayvanlara yönelik işlenen suçlara ağır ceza ve yaptırımlar uygulanması için çaba sarf ediyor. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala hayvanseverler de bu yönde adım atacağınına inandıkları cumhurbaşkanı adayını destekleme hazırlanıyor.

"ÜLKEMİZDE SADECE İNSANLAR DEĞİL, HAYVANLAR VE DOĞANIN TÜM VARLIKLARIYLA HUZUR İÇİNDE YAŞAYABİLECEĞİ BİR TÜRKİYE"

Toplumdan yükselen bu isyan dalgasına daha fazla sessiz kalamayan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve siyasi partiler de artık, 24 Haziran'dan sonra sadece insanların huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye değil, hayvanlar da dahil doğanın tüm varlıklarıyla iç içe huzur içinde yaşayacağı bir ülke hayaliyle harekete geçti... Ciddi bir sorun haline gelen 'hayvana şiddet' olaylarınının bir an önce çözülmesi ülkeninin önemlil bir gündemi haline geldi..

Alanya Alperen Ocakları'ndan anlamlı mesaj

DERNEKLER, SİYASİ PARTİLER VE STK'LAR, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KAMPANYA VE PAYLAŞIMLAR YAPIYOR..

Bu kapsamda Alanya Alperen Ocakları'nın hazırlamış olduğu mesaj vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı. Bir hadisi şerifteki 'siz yerdekilere merhamet edin ki göklerdeki de size merhamet etsin..' mesajını paylaşan Alanya Alperen Ocakları'na teşekkür eden Alanyalı hayvanseverler, sokak hayvanlari Allah'ın sessiz kullarıdır. Bu yönden mesajı anlamlı buluyoruz ve teşekkür ediyoruz ' dediler