Kaldırımlarda ki engelli yolu, bisiklet yolu ve yenilenen asfalt çalışmalarıyla Alanya’nın yüz akı prestij adı verilen yol ve kaldırımlar çalışmalar bitmeden bozulmaya ve çökmeye başladı. Yazdan günler yaşayan Alanya’da vatandaşları toza, toprağa boğan çalışmaların sonuna gelindi derken, çalışmaların bitti denilen yerlerde ki bozulmalar vatandaşları isyan ettirip tüm çektiğimiz eziyetler bunun için miydi dedirtti.

Alanya'nın seçim yatırımı çöktü
Alanya'nın seçim yatırımı çöktü

Engelli yolu bulunan kaldırımlar genişletirken, yapılan kaldırımlarda kot hesaplaması yapılmadığından bilhassa görme engelli vatandaşların ayakları takılarak düşmelerine ve yaralanmalarına neden oluyor. Yol boyunca yapılan kaldırımlarda bulunan engebeler gerek yaşlılara, gerekse engellilere zorluk çıkartmada hatta düşüp yaralanmalarına neden olmakta. Bisiklet yolu diye ayrılan bölümler ise araçlar için en iyi park yeri olmaktan öteye gitmemekte ve vatandaşların tepkisine neden olmakta.

Seçim zamanı yaklaşmakta olduğu için çalışmaları hızlandıran müteahhit firma gerek kaldırım çalışmalarında, gerekse asfaltlama çalışmalarında özensizlik sonucu en ufak yağmur yağmasında bozulmalar meydana gelerek yayaların kaldırımda, araçların cadde ve sokaklarda yol almalarına engel olmakta.

Bu arada kaldırımlarda taşların arasını doldurup sıkılaşması için dökülen kumların temizlenmemesi toz toprak içinde kalan vatandaşların tepkisine neden olmakta.