Büyük Birlik Partisi (BBP) 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ve beraberindekiler aday listesini YSK Başkanı Ahmet Yener'e teslim etti.

Yelis, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP'nin 30 yıllık siyasi hayatında seçimlere girerek milletin teveccühünü kazanmak için çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Yelis, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici başta olmak üzere tüm adayların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi için seçim propagandası yürüteceğini dile getirdi.

Destici'nin İstanbul 1. Bölgeden milletvekili adayı olarak yarışacağını belirten Yelis, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Sultan Selim Şimşek'in İstanbul'dan, Prof. Dr. Şafak Ertan'ın Erzurum'dan, Durmuş Boztuğ'un Tunceli 1. sıradan, eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Sivas 1. sıradan BBP listesinde yer aldığını söyledi.

BBP'nin Antalya Milletvekili Aday listesinde Alanyalı Alaattin ÇAKIR 1. sırada yer aldı

1 - ALAATTİN ÇAKIR

2 - UĞUR AY

3 - EBRU AKBULUT

4 - BİLAL KARAOĞLU

5 - MAHMUT TURGUT SARIYILDIZ

6 - İBRAHİM CEYLAN

7 - SALİH ŞENER

8 - HASAN TEZEL

9 - SERVET UYLAŞ

10 - UĞUR BIYIK

11 - MUSA KOÇ

12 - MELİSA KARACAN

13 - SİNAN KELEŞ

14 - MEHMET YEMENİCİ

15 - YILMAZ KARATEKE

16 - ŞEYMA KAYA

ÇAKIR ADAYLIĞI NETLEŞTİKTEN SONRA YAPTIĞI AÇIKLAMADA;  "Ülkemizin tarihi seçim sürecinde; önce vatan şuuru ile Cumhur İttifakı içerisinde 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya 1. sıradan milletvekili adayıyım. Ülkemize, milletimize ve Antalya’mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.