TELE1 Canlı yayınında soruları yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Demir Başkan seçilmesi halinde Antalya için projelerini anlattı.  

Demir; Hak-Hukuk-Adalet şiarımızla israfa, kayırmacılığa karşı üretken, örnek belediyeciliği ben değil, biz anlayışıyla yönetmeye talibim. Güveninize lâyık alacağıma söz veriyorum..

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demir kimdir
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demir kimdir

Başkan seçilmesi halinde Antalya için sosyal projelere ağırlık vereceğini belirten Demir canlı yayında yaptığı açıklamasında 'Çok teşekkür ederim. Güzel, sevgili halkımı selamlamak istiyorum. Sevgili halkım, canlarım, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum..  Ülkemin beşinci büyük ili Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için yola çıkmış bulunuyorum. Eğer sizlerin desteği olursa yapacağım bir yığın projelerimi hayata geçirmek üzere hazırlandım. Masamın üzerinde bunca dosyaların her birisi içerisinde çok kıymetli projelerim var. Bu projeleri ciddiye alıyorum. Çünkü içerisinde benimle birlikte emek veren, geçmişte devlette hizmet sunmuş başarılı bilge insanların yine Antalya Belediyesi'nde hizmet verip sizlere layık olmaya çalışan kişilerin emekleri olduğunu duyurmak istiyorum. Bu projelerimizi hayata geçirmek için  bana ve ekibime fırsat verirseniz hizmet yarışında birlikte beraber olacağız. İlk olarak  'Antalya'da ne gibi sorunlarımız var?' bilinen büyük sorunların dışında bir araştırma birimi kurup en ücra sokağımıza kadar girip tespitlerde bulunarak bunların her birisine ivadelilikle çözüm üreteceğiz. Tabi anlatacağımız çok şey var efendim. Şimdi Antalya'nın sorunları oldukça çok ama başta tarım, hava kirliliği, trafik, turizm, ulaşım ve son yıllarda gittikçe artan sosyal dezenformasyon... Bahane uydurmadan hızlı çözüm yolu bulacağız..!' ifadelerine yer verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demir kimdir
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demir kimdir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Demir kimdir?

1952 senesinde Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdu. ilk öğretimini ve liseyi doğduğu şehirde tamamladı.

1972'de eğitimi için Almanya'ya gitti ve Köln Üniversitesi'nde eğitime başladı. 1982'de İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu ve 1984'de askerlik için Türkiye'ye döndü. 1986 yılında 'dede vatanı' da olan Antalya'ya yerleşti ve o yıl itibarıyla iş hayatına atıldı. Aynı yıllarda da gönül verdiği Cumhuriyet Halk Partisi Antalya il teşkilatı saflarında aktif şekilde siyaset yaptı. İl ve ilçe yönetimlerinde çeşitli görevler aldı. Tüm seçim dönemlerini aktif olarak çalıştı ve bu tarihten itibaren de Antalya'da inşaat taahhüt işlerinde bulundu ve uzun yıllar müteahhitlik yaptı. Öte yandan Avrupa'da kaldığı süreçte sosyal demokrat belediyecilik alanında çeşitli araştırmalarda bulundu. Almanya'da Sosyal Demokrat Partisi'nde(SPD) görev aldı.. 1999 yılında Muratpaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığında bulundu. Çeşitli dönemlerde Maliye Temsilciliği yaptı. Delegelik görevlerinde bulundu. 
Antalya'da Sivil Toplum Kuruluşlarında üye ve aktif destekçi olarak çalışarak Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Antalya'daki Kurucu Üyesi oldu. Antalya İnşaat Mühendisleri odasından emekli olan iki çocuk babası Hüseyin Demir Antalya'da aktif olarak siyaset yapmak arzusuyla 2024 Türkiye yerel seçimleri için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı başvurusunda bulundu.