Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. MYK, Antalya’da Muhittin Böcek, Muğla’da Ahmet Aras’ın adaylığını Parti Meclisi (PM) gündemine taşıdı. İzmir’de büyükşehir ve ilçelerin adaylarının açıklanması 1 Şubat Perşembe günü yapılacak olan toplantıya bırakıldı. 

BÖCEK Mİ UYSAL MI? SORUSU YANITI BULDU
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda Muhittin Böcek ile Ümit Uysal arasında süren adaylık çekişmesinde parti kurulları kadar kamuoyu yoklamalarının da etkili olduğu öğrenildi. Uzun tartışmaların ardından PM, Böcek’in 2. Kez adaylığını onayladı.

Muhittin Böcek'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının 30 hayır oyuna karşı 32 evet oyuyla geçtiği öğrenildi.

Antalya'da Muhittin Böcek ile devam
Antalya'da Muhittin Böcek ile devam

Böcek’in isminin PM’de oylanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağı öğrenilirken CHP, Fethiye için Alim Karaca, Muğla için ise Ahmet Aras isimlerini kesinleştirdi.

İzmir düğümü çözülemedi 

“İzmir düğümü” ise MYK’da çözülemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir’in ilçelerinin adayları perşembe günü yapılacak olan toplantıda gündeme gelecek.

CHP’li yetkililer, İstanbul’un 14, Ankara’nın ise pek çok ilçe adayının bugün açıklanacağını söyledi. 

Özarslan adaylaştırılmadı, Yavaş danışmanı yaptı 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Etimesgut’ta aday göstermek istediği İYİ Parti’den istifa eden Mesut Özarslan’ın ise Mamak ve Keçiören ilçelerinden aday gösterilmesi bekleniyordu. Adaylık krizi çözülemeyince, Yavaş’ın Mesut Özarslan’ı başdanışmanı olarak atadığı öğrenildi. 

Maltepe’de Esin Köymen, Bahçelievler’de Gülizar Emecan MYK’dan geçti

Eski TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen‘in Maltepe Belediyesi, Gülizar Emecan’ın ise Bahçelievler belediyesi için adaylığı MYK’dan geçti.

“Hatay’da Lütfü Savaş’ın adaylığı geri mi çekilecek?”

MYK öncesi Özgür Özel bazı kurmayları ile “ayak divanını” topladı. Burada Savaş ve bazı adayların adaylığının geri çekilmesi tartışıldı ancak konunun MYK gündemine taşınmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

 

MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?
1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ve İktisat bölümlerinde tamamladı. 25 yıllık siyasi tecrübesini Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans mezuniyeti ile birleştirdi. 

1994 - 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı oldu ve %27 oy alarak seçildi. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu ve ikinci döneminde %50’nin üzerinde oy alarak yeniden seçildi. Konyaaltı Belediyesi’ndeki başarılı çalışmaların ardından, 29 Mart 2009’da %60 oy oranıyla bir kez daha halkın seçimi olmayı başardı. 30 Mart 2014 seçiminde bir ilke imza atarak Antalya Merkez’de dört dönem üst üste seçim kazanan ilk belediye başkanı olma başarısını gösterdi.2019 Yerel Seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Muhittin Böcek, halkın takdiri ile %50,62 oranında oy alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.