9 Mayıs 2017 tarihinde  Antalya Finike'de maden ocaklarına karşı verdikleri mücade nedeniyle hunharca işlenen bir cinayete kurban giden ve 'doğa şehitleri' olarak anılan 61 yaşındaki Ali Ulvi Büyüknohutçu ve aynı yaştaki eşi Aysin Büyüknohutçu çifti yarın (9 Mayıs) saat 18:30'da Andızlı Mezarlığı'nda anılacak.

Çevreci Ali ve Aysin Büyüknohutçu mezarlıkta anma programı

ÇEVRECİ ÇİFTİN KATLEDİLMESİ OLAYI

3 çocuk babası Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu çifti, 9 Mayıs 2017 tarihinde Finike İlçesi Turunçova Mahallesi Asarönü mevkisinde Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulundu. Evde yapılan incelemede 2000 TL'nin de gasp edildiği ortaya çıkmıştı. Katil zanlısı olarak Ali Yumaç jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu gözaltına alınmış ve cinayeti itiraf etti. Katil Yumaç ilk ifadesinde işsiz olduğunu, çevreci çifti para için katlettiğini ve evden yaklaşık 2 bin lira aldığını söyledi.

Büyüknohutçı çifti cinayeti

'ÇİRKİN' MADENCİ İLE 50 BİN TL'YE ANLAŞMIŞ

Katil Ali Yamuç’un, eşine  ve  koğuş arkadaşına, cinayet için bir mermer ocağıyla 1 milyon TL karşılığında anlaştığını ancak söz verdikleri gibi parayı vermediklerini anlattığı iddia edildi. Yamuç daha sonra, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan mermer ocağında çalışan ‘Çirkin’ lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL’sini ödediğini, paranın geri kalanını ödemedikleri için bu itirafta bulunduğunu belirtti.. Katil Ali Yamuç tüm bu iddialar ortaya atıldığı gündelerde cezaevindeki koğuşun tuvaletinin tavanına eşofman lastiğiyle asılmış halde ölü bulundu. Katil zanlısının sırlarla dolu ölümü de intihar olarak kayıtlara geçti.