Huseyin AYAN A.s.ne hurda niteliginde ekonomik omrunu tamamlamis ve calismayan tesis icin ASAT Genel Mudurlugunun gorusu alinmadan, yasalara aykiri olarak EPDK tarafindan on lisans verilmis ve verilen lisans dogrultusunda kamulastirma islerine baslanmistir. onceki donem Antalya Buyuksehir Belediye Baskanimiz Sayin Menderes TuREL doneminde ASAT Genel Mudurlugunce her turlu itiraz yapilmis ve konu mahkemeye tasinmistir. Yurutmeyi durdurma karari aldirilmis ve dava sureci Danistay’da ve ilgili yerel mahkemede devam etmektedir. simdiki Buyuksehir Belediye Baskanimiz Sayin Muhittin BoCEK konunun takipcisidir.


Sugozu su kaynagindan 350 lt/sn su tahsisimiz olmasina ragmen bizlere diyorlar ki Gokceler Barajindan icmesuyu alin. Gokceler Baraji birikmis gol suyu binlerce coliform bakteri iceriyor, icme suyuna uygun nitelik tasimiyor. Aritilmasi gerekiyor. Yatirim yapilmasi gerekiyor. Terfi hatlari gerekiyor. Ciddi bir kamu zarari olusuyor. Su gozu suyumuz dogal kaynak suyu olup tertemiz ve hicbir islem gormeden icilebilecek niteliktedir. Yapilan analizlerde piyasadaki unlu icme suyu markalari ile ayni kalitede oldugu kanitlanmistir. Kaldi ki cazibe ile hicbir enerji kullanmadan ilcemize gelmektedir.  Bu suyumuz uzerine ortalama 230 km hat yapilmis, ana dagitim depolari, kaptajlar gibi tesisler yapilarak milyonlarca liralik yatirim yapilmistir. Ayrica sulama birligi ile protokol yapilarak sondaj kuyulari acilmis ve yaz aylari icin sulama suyu temin edilerek besledigi bolgenin sulama ihtiyaci giderilmistir. Yani bu kaynaktaki suyun tamami Gazipasa halkinindir.

Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur
Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur


su anda bu suyla 17 mahalleye icme suyu verilmektedir. Bu su 2050 yilina kadar ilcemizin su ihtiyacini karsilayacaktir. Aksi taktirde onumuzdeki birkac yil icerisinde yeni kaynak arayisina girmek zorunda kalacagiz. Ayrica soz konusu tasinmazlar uzerinde haklari bulunan adi gecen mahallelerin ilcemiz icin hayati oneme sahip hayvancilik ve diger tarimsal faaliyetleri yapamayacak duruma gelecektir. Bundan dolayi da hem bolgeye hem kaynagimiza sahip cikacagiz.

Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur
Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur


Devlet Su islerinin ilgili yonetmeliginde suyun kullaniminda oncelik sirasi; icme ve kullanma suyu, cevresel su ihtiyaci, tarimsal sulama ve su urunleri yetistiriciligi, enerji olarak belirtilmistir. Enerji 4. Sirada gelmektedir. ilk oncelik icme suyudur. Bu konuyu siyaset ustu bir konu olarak gormekteyiz. Gec olmadan ilcemize ait bu hakki almak icin biz siyasi parti temsilcileri, her turlu mucadelenin icinde olacagiz. Bir vatandasin siyasi ve ticari olarak yaptigi baskiyi hep birlikte bertaraf edecegiz. Gazipasa bizimdir, Sugozu su kaynagi Gazipasa’nindir.     

Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur
Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur

                                    
Mehmet Ali YILMAZ Gazipasa Belediye Baskani
Ali DOgAN Ak Parti  ilce Baskani
omer GuVEN CHP ilce Baskani
Osman Nuri YILMAZ iYi Parti ilce Baskani
Numan TERZi MHP ilce Baskani

Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur
Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur

Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur
Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur

Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur
Kamuoyuna Saygiyla Duyurulur