Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerinin bir köpeğin boynuna ip geçirip kamyonun içine çektiği görüntüler büyük tepki çekti. Can Dost Derneği suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, belediyeden konunun araştırılacağı açıklandı.

Hayvanserverleden Konyaaltı köpek toplama vahşetine tepki
Hayvanseverler, Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı birimler tarafından işkence edilerek zorla sokaklardan toplanan köpekler için suç durusu hazırlığı yapıyor..

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından sokak köpeklerine yönelik işkenceye varan toplama işlemi, hayvan hakları savunucularının tepkisini çekti. Barınak ekiplerinin toplama sırasında köpeklerin boynuna bağladığı ip ile kamyona sürükleyerek çekilmesine ilişkin görüntüler çevredeki yurttaşlar tarafından kameraya alındı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Antalya’da hayvan hakları savunucu Can Dost Derneği harekete geçti.

Hayvanserverleden Konyaaltı köpek toplama vahşetine tepki
Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı birimler tarafından işkence edilerek zorla araç kasasına atılan köpek

HAYVANA İŞKENCE

Uncalı mezarlığında toplanan hayvan hakları savunucuları Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek toplamayı gerçekleştiren söz konusu kişiler hakkında işlem yapılmasını istedi. Merkezin birim yöneticisi Veteriner Hekim Hüseyin Mutlu Karacaoğlu ile yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapan Can Dost Derneği Başkanı Arife Yanık, “Ekipler o bölgede iki tane köpek toplamış. Bir tanesine yapılan muamele görüntülerde mevcut. Barınak yöneticileri de yapılanın kötü muamele olduğunu kabul ediyor ve gerekenin yapılacağı ifade edildi. Ama biz o üç kişinin barınakta çalışmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Hayvanserverleden Konyaaltı köpek toplama vahşetine tepki
Belediye çalışanları tarafından boynuna ip geçirilen ve zorla aracın kasasına atılan mahallenin bakıp beslediği köpeğin akıbeti bilinmiyor.

İŞKNECE İLE ZORLA TOPLANAN KÖPEKLERİN HAYATLARINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ

Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra videoya konu olan köpeği görmek istediklerini ancak barınak personelinin köpeği göstermediğini belirten Yanık, “Diğer köpeği gösterdiler ama videoda boynuna ip geçirilerek kamyona çekilen köpeği bize göstermediler. Ya boğuldu, ya boynu kırıldı ve öldü. Sadece kamuoyuna yansıyan bu görüntüler haricinde toplama yapıldığına dair iddialar var.. Toplanan köpeklerin hayatlarından endişe duyuyoruz..” diye konuştu. Hayvana kötü muameleden o kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile giren Yanık, kendilerine gösterilmeyen köpeğin tespiti için de başvuru yapacaklarını kaydetti.

Hayvanserverleden Konyaaltı köpek toplama vahşetine tepki
İşkence görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından sorumluların istifası talep ediliyor. Hayvanseverler sosyal medyadada 'istifa edin' kampanyası başlattı. 

GEREKEN YAPILACAK

Konyaaltı Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, Uncalı bölgesinde yurttaşların yoğun şikâyeti üzerine hayvanların toplandığı, aşıları ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra geri bırakılacaklarını ifade edildi. Ayrıca internet ortamında yayılan görüntülerin araştırılacağı ve gerekenin yapılacağı belirtildi.