GAZiPAsA Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz, Kâhyalar, Selinus ve Koru sahillerinde yapilan 18. madde uygulamalariyla ilgili son gelismeleri paylasti. Baskan Yilmaz, Kahyalar’da iki cayin arasindaki 108 bin 782 metrekare alanda bulunan 5 adanin 18. madde uygulamasinin kesinlestigini ve hak sahiplerine tapularinin verildigini soyledi. Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz, “ilk kez bir otel bolgesinin 18’ini bitirdik. Hayirli olsun” dedi.

Sariagac bolgesinde iki cayin arasindaki 5 adayi kapsayan bolgenin 18.madde uygulamasinin kesinlestigini aktaran Belediye Baskani Yilmaz,”Tapular cikti, hak sahiplerine tapularini verdik. Artik belediyenin yapmasi gereken isler acisindan orada bir sorun kalmadi. isteyen yatirimci gelip, bizden insaat ruhsatini alip, oteline baslayabilir. Ancak bir ayrinti var. Plan kenar notunda, burada insaat ruhsati verebilmeniz icin dere islahlarinin yapilmis olmasi gerektigi belirtiliyor. Dere islahlarini da Devlet Su isleri (DSi) yapiyor. iki cayin arasi oldugu icin ‘Burada yatirim yapmak istiyoruz. Otel insaati yapmak istiyoruz’ seklinde basvuru olmasi halinde DSi’ye soracagiz. caylarin islahi yapildi mi? Ruhsat vermemizde herhangi bir engel durum var mi? diye. DSi ‘Biz islahi yaptik ruhsati verebilirsiniz’ derse ruhsati veririz. Onun disinda ben bir engel gormuyorum” dedi.

Sira Yatirimcida
Sira Yatirimcida

“uZERiMiZE DusENi YAPTIK”

Sira Yatirimcida
Sira Yatirimcida

Pandemi nedeniyle yatirimcilarin kararsiz olabilecegine isaret eden Baskan Yilmaz, “Sariagac bolgesindeki 5 tane adanin birisi isadami sadan Bayar’in.  Onunla gorustum, ‘su anda proje cizdiriyorum, projem ciksin insaat ruhsati icin basvuracagim’ diyor. Tabi pandemi var. Yatirimcilar da anladigim kadariyla cok katli mi yapilsin, villa turu binalar mi olsun, henuz karar vermis degil. sadan Bayar’in disinda Huseyin ozyigit’in, Savcilar Kooperatifinin, Basaranlarin ortak oldugu bir yer ve Osman Bilgin diye yabanci bir yatirimcinin yeri var. suanda otel yapmaya en yakin sadan Bayar gorunuyor. Digerleri ne dusunuyor bilmiyorum.  Belediye olarak biz gorevimizi yapariz. isteyen yatirimini yapar, istemeyen daha sonra yapar. isterse yerini satar alan kisi yapar. onemli olan belediye olarak bizim uzerimize dusen gorevi yapmamiz.  Amacimiz turizm bolgelerinin tamaminin 18’ini yaparak, yatirim yapmak isteyenlerin yapmasini saglamak” diye konustu.

“isLERiMiZi DURDURAN BiR DURUM YOK”

Gazipasa Hepimizin Platformu’nun actigi davayla ilgili de konusan Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz, “Platformcularin actigi bir dava var. Kâhyalarla ilgili olarak yurutmeyi durdurma alamadilar. Yurutmeyi durdurma alamamalari nedeniyle Bolge idare’ye itirazda bulundular. itiraz da reddedildi. Ama davalari devam ediyor. Bilirkisi incelemesi yapildi. Henuz bilirkisi raporunu gormedik. Dava nasil sonuclanir bilemiyorum.  Biz isimize devam ederiz. Dava sonucu bize teblig edildiginde, hukuki olarak yapmamiz gereken ne varsa yapariz. simdilik bizim islerimizi durduran ya da durdurmamizi gerektiren bir konu yok. Dolayisiyla hayirli olsun diyorum. ilk kez bir otel bolgesinin 18’ini bitirdik. Artik yatirimcilarin belediyeden su yapilmadi, bu yapilmadi seklinde beklentilerine gerek kalmadi” dedi.

SELiNUS VE KORU’NUN SON DURUMU

Selinus Sahili’nde kadastronun mulkiyet durumunu belirlemesini beklediklerini aktaran Yilmaz, “Selinus beklemede. Belediye olarak orada da aslinda islerimizi bitirip, son itirazlarimizi almistik. Fakat bu arada kanunda degisiklik yapildi. Yenin kanunla kadastrodan mulkiyet durumunu almamiz gerekiyor.  Alan olculeriyle tapudaki miktarlar tutuyor mu, tutmuyor mu? Bunlari kadastronun belirleyerek bize yazi vermesi gerekiyor. Mulkiyet durumunu besinci ayda kadastrodan istedik.  Bildigim kadariyla kadastro bugunlerde calisiyor. Alan olculerini kontrol ediyor, bir hata varsa duzeltiyor. Ondan sonra bize mulkiyet durumunu belirtecek. Bizde kesin kararimizi ondan sonra verecegiz. Koru Sahili’nde ise bir bolumunun 18’i yapildi. Buyuksehir’de gecti, askida. Bir bolumune de yeni basliyoruz. Biten bolum Bello Beach’in oldugu bolge. Diger tafra yeni baslayacagiz” seklinde konustu.