Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Belediye Başkan adaylığına sürpriz aday. Bir süredir adı bağımsız aday olarak anılan Alaattin Çakır, 'Ben Hazırım' dedi. Alanya'da AKP-MHP'nin ittifak adayı Adem Murat Yücel ve İYİ Parti-CHP'nin ittifak adayı Abdullah Sönmez arasında geçmesi beklenen başkanlık yarışına 'Yerel İttifak ve Alanya Halkı için Varım.. Günübirlik icraatlarla vakit kaybetmeden daha modern ve gelişmiş bir Alanya için ben hazırım..' diyen Çakır da katıldı..

ÇAKIR: “SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIM!”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Alanya’da yaşayan herkesin, kendi ölçeğinde sorumluluk alması gerektiğini ve Alanya’nın siyasi ihmallere ve ihtiraslara kurban edilemeyecek derecede kıymetli bir şehir olduğunu söyleyen Çakır, “Sorumluluk alamadan, ideal çözümler geliştirme fırsatı bulamayız!” dedi.

2004-2009 yıllarında Mahmutlar Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 5 yıl gibi kısa bir sürede yaptığı projeler ile Mahmutlar’ı gelecek 50 yıla hazırlayan ve yaşanabilir bir şehir haline getiren ve o günden bu yana hizmetteki başarıları herkesçe konuşulan Alaattin ÇAKIR, yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamasında;

“Alanya’nın geleceğinden, hepimiz sorumluyuz. Büyükşehir yasası ile hizmet ve sorumluluk sınırları genişleyen Alanya Belediyesi’nin, bütçe ölçeğinde yaptığı hizmet dengesini kuramadığı Alanya’da yaşayanlarca sıkça dillendirilmektedir. Vatandaşımız; hizmet-külfet dengesinin adil ve şeffaf bir şekilde kurulmasını arzu etmektedir. 
Tarihi, doğası, sosyal ve ekonomik yapısıyla bir dünya şehri olan Alanya’mızın, günü birlik rutin hizmetler ile övünerek kaybedecek zamanı yoktur. Kamusal menfaatler öne çıkartılarak, modern ve yaşanılabilir kent kimliği ihmal edilmeden, kurumsal hizmet vizyonu ve stratejisi ile yönetilmelidir. 

Alanya Belediyesi’nin, hizmet etmekle sorumlu olduğu yerleşim alanlarında; ticaretin ve sosyal yaşamın gelişimine, kalıcı ve sürdürülebilir olmasına önem verilmelidir. Zira bu seçimler; gelecek 5 yılı değil, gelecek 50 yılı ilgilendirmektedir. 
Alanya, siyasi ihmallere ve ihtiraslara kurban edilmeyecek kadar kıymetli bir kenttir. Yerli ve yabancı uyruklu vatandaşların birlikte ve uyum içinde yaşadığı emsalsiz bir şehir olan Alanya’mızın geleceği için; akil insanlar, siyasi değerler, sivil toplum kuruluşları ve burada yaşayan herkes kendi ölçeğinde sorumluluk almalı ve Alanya’mıza sahip çıkmalıdır
31 Martta yapılacak olan seçimlerde, siyasi ittifaklar ile yerel seçimlere hazırlanan Alanya, mutlaka kendi mutabakatının ve kendi yerel ittifakının neticesini ortaya koyacaktır.”dedi.

Seçime girecek olan siyasi partilere ve adaylara başarılar dileyerek, diğer adaylarımızın Alanya’nın hizmet ve sosyal yaşam hassasiyetlerini korumalarını temenni eden Çakır;
Alanya’mız için; ihtirastan uzak, hizmete yakın bir vizyon ile sorumluluk almaya hazırım.”dedi.