Alanya Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen, tüm dünyagenelinde yaşanan pandemi sebebi ile 2 yıl ara verilen ve bu yıl 1-30 Kasım2022 tarihleri arasında 17.’si gerçekleşecek Uluslararası Alanya Taş HeykelSempozyumu başlıyor. Bu yılki sempozyuma 37 ülkeden 99 heykeltıraş başvururkenMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Bülent Çınar’ınbaşkanlığında düzenlenen jüri toplantısında sempozyuma katılacak sanatçılar 10asil ve 3 yedek olarak belirlendi.

ESERLER YEŞİL ALAN VE PARKLARA MONTE EDİLECEK

17. uluslararası alanya taş heykel sempozyumu başlıyor
17. uluslararası alanya taş heykel sempozyumu başlıyor

Belediye arkasındaoluşturulacak atölyede yontulan eserler 30 Kasım’da yine Alanya Belediyesiarkasında hazırlanacak alanda sergiye sunulacak. Sempozyum bitiminde yapılantüm heykeller, yeşil alanlar ve parklara monte edilerek bu alanları süsleyecek.Vatandaşlar, ünlü heykeltıraşların eserlerini rahatlıkla fotoğraflayacaklar veinceleyebilecekler.

YÜCEL: “TÜM HALKIMIZ GELİPÇALIŞMALARI İZLEYEBİLİR”

Alanya Belediye Başkanı AdemMurat Yücel yaptığı açıklamada; “Bu güne kadar düzenlemiş olduğumuz Uluslararasıheykel sempozyumu kapsamında yapılmış olan heykeller, Alanya’mızı adeta biraçık hava sergisine dönüştürdü. Halkımızı da sanatın bu dalı ile bir arayagetirmesiyle önemli bir yer edindi. Bu yıl da Kasım ayı boyunca halkımızısempozyum alanımızda görmekten mutluluk duyacağız.” dedi.

SEMPOZYUMDA 6 ÜLKEDEN 10HEYKELTIRAŞ YER ALACAK

Jüri toplantısına Prof. Bülent Çınar, Prof. Fatma Akyürek, ÖğretimGörevlisi Hakan Ersiz, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Y. Mimar MelikeNazifoğlu, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar’ın titizliklebelirlediği, 17. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’na katılacakheykeltıraşlar şunlar: Türkiye: Aslışah Erdem, Çağdaş Erçelik, Ecem Yerman,Murat Özver, Yıldız Güner, Sylvain Patte (Belçika), Robert Bucek (Çekya),Jerome Symons (Hollanda), Anna Teresa Rasinska (Polonya), Michael Levchenko(Ukrayna)