Ulu Önder Gazi Mustafa KemalAtatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'un 105.yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla kutlanacak. 19 MayısAtatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi,Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin iş birliğinde yapılacaketkinliklerle 19 Mayıs coşkusu zirve yapacak.

18 MAYIS’TA DÜNYA DANSLARI SAHNEALACAK

19 mayıs atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı alanya’da coşkuyla kutlanacak başkan özçelik tüm vatandaşları fener alayı yürüyüşü ve konsere davet etti
19 mayıs atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı alanya’da coşkuyla kutlanacak başkan özçelik tüm vatandaşları fener alayı yürüyüşü ve konsere davet etti

Kutlamalar kapsamında 18 MayısCumartesi günü saat 17.00’de Atatürk Anıtı’ndan İskele Şelale Meydanı’na kadardünyanın birçok ülkesinden dansçılar kortej yürüyüşü gerçekleştirecekler.Alanya Belediyesi’nin destekleri ile yapılacak etkinlik kapsamında; Ukrayna,Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan ve Dağıstan Cumhuriyeti’nden 23dans grubundan toplam bin 200 dansçının katılımıyla kortej yürüyüşünügerçekleştirecekler. Yürüyüşün ardından gruplar, kurulan sahnede kendiülkelerinin yöresel danslarını sergileyecekler.

GÜNDÜZ KUTLAMALARI İSKELE ŞELALEMEYDANI’NDA

19 Mayıs günü program; AtatürkAnıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Resmi törenin ardından Şelale Meydanı’nabando takımı eşliğinde gençlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Şelale meydanında;günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, ALKÜöğrencilerinin 100 kişilik halk oyunları zeybek gösterisi sahneye konulacak,tekvando ve jimnastik gösterilerine yer verilecek, İlçe Spor Merkezi sporbranşlarının tanıtım etkinliği ile yat gezisi ve su sporları gösterileri (jetski, sup board, dalış) düzenlenecek.

FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Alanya Belediyesi ve Alanya KentKonseyi’nin iş birliğinde düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirilecek.Saat 19.30’da Atatürk Anıtı önündeki buluşma sonrası saat 20.00’de başlayacakFener Alayı Yürüyüşü, Atatürk Caddesi-Bostancıpınarı Caddesi-İskele RıhtımCaddesi üzerinden devam edip Alanya Belediye Sarayı arkasında son bulacak.Vatandaşlar bayraklar, meşaleler ve marşlar eşliğinde bayram coşkusunu doyasıyayaşayacak.

KUTLAMALAR YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZKONSERİ İLE TAÇLANACAK

Saat 21.00’de ise Alanya BelediyeSarayı arkasında Türkiye’nin son dönemde en sevilen müzik gruplarından olanYüzyüzeyken Konuşuruz konseri gerçekleştirilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesive Alanya Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz konser programıyla 19 Mayıscoşkusu geç saatlere kadar devam edecek.

BAŞKAN ÖZÇELİK TÜM VATANDAŞLARI DAVETETTİ

Alanya Belediye Başkanı Osman TarıkÖzçelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için çok güzel birprogram hazırladıklarını belirterek, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa KemalAtatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı günü, gençlerimizlebirlikte coşkuyla kutlayacağız. 19 Mayıs Pazar günü 19.30’dagerçekleştireceğimiz Fener Alayı Yürüyüşümüze ve 21.00’de sahne alacakYüzyüzeyken Konuşuruz konserimize tüm halkımız davetlidir" şeklindekonuştu.