Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Satranç İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 13’üncü Geleneksel Satranç Turnuvası heyecanı başladı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara dolu dolu bir bayram hazırladı. Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği iş birliği ile gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 13’üncü Geleneksel Satranç Turnuvası, başladı.

Heyecanlı Mücadeleler

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen turnuvanın ilk gününde 5-6 yaş grubu çocuklara yönelik özel turnuva düzenlendi. Minikler turnuvada mücadele ederken, aileler de çocuklarını izleyerek heyecanlarına ortak oldu. Minikler turnuva sonrasında madalyalarını aldı.

12 Kategoride Gerçekleştirilecek

Turnuva 23-24 Nisan tarihlerinde 7-12 yaş grubu genel ve kızlar olmak üzere 12 farklı kategoride 7 tur halinde devam edecek. 13’üncü Geleneksel Satranç Turnuvası’na yaklaşık 1462 sporcu başvuru yaptı. Kategorilerinde ilk 3 dereceyi elde eden sporculara kupa, ilk 10 dereceyi elde eden sporculara madalya ve çeşitli ödüller verilecek. Kategorilerinde ilk 3 dereceyi elde eden sporcular tablet, bluetooth kulaklık ve akıllı bileklik ile ödüllendirilecek.