Organizasyonun basın toplantısıAlanya Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Alanya Belediye BaşkanıAdem Murat Yücel, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya,Alanya Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Avrupa Teknik Delege AggelikiThoma, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erdoğan, Alanya Belediyesi SporMüdürü Levent Uğur, Yarış Direktörü Onur Aydemir, Olimpik Takım AntrenörümüzZekeriya Yücetürk, Milli Takım Sporcularımız Gültigin Er ve Enes Kızılcıkkatıldı. Avrupa Teknik Delege Aggeliki Thoma ve Yarış Direktörü Onur Aydemiryarış hakkında bilgi verdiler.

Alanya Gençlik Spor Müdürü EmreKıldırgıcı “Bu organizasyon ülkemizin ve Alanya’mızın tanıtımı için çok önemli.Milli sporcularımız Gültigin ve Enes’ e başarılar diliyorum. Milli takımımızıtemsil edecekler. Bu organizasyonda emeği geçen Gençlik Spor Bakanlığımıza,Federasyonumuza, İl Müdürlüğümüze ve Alanya Belediyemize vermiş olduğukatkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

YALÇINKAYA “ 2025 MART AYINDA BİNLERCE SPORCU ALANYA DA OLACAK”

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

Türkiye Triatlon Federasyonu BaşkanıBayram Yalçınkaya “ Organizasyon hazırlıklarımızda tüm kamu kurumkuruluşlarının çok ciddi bir katkısı var. Umarım bu emeğe değecek kaliteli birorganizasyon olacak. 32 yıl önce Alanya da triatlon başladığında spor turizmidünyada gelişmemişti. Alanyalı turizmcilerin bunu düşünerek, hayal ederek 32yıl önce sezonu uzatmak için planladıkları spor turizmi şuanda bu kadar artarda yapılan 2 lokasyondan birisi oldu. 2025 Mart ayında 1500-2000 yabancısporcunun katılacağı organizasyon ile ilgili Alanya Belediye Başkanımız AdemMurat Yücel’e görüşmelerimize başladık. İnşallah Başkanımızla birlikte 2025yılı Mart ayında 1500-2000 yabancı sporcunun olduğu yarışın startını birlikteveririz. 3 yıldır İspanya da olan ve Olimpiyatlara hazırlanan ekibimizde;Olimpik takım antrenörümüz Zekeriya Yücetürk’le birlikte burada. Pazar günü debizi en iyi şekilde temsil edeceklerini düşünüyorum.” dedi.

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

Milli Takım Sporcumuz Gültigin Er “Yaklaşık6-7 seneden beri milli sporcu olarak ülkemi ve bayrağımı Alanya Uluslararasıyarışmasında temsil ediyorum. Bu benim için ve ülkem adına çok gurur verici birdurum.  Dünyanın birçok ülkesindeuluslararası yarışmalara katılıp Olimpiyat puanları topluyoruz. Kendi ülkemizdeAlanya’mızda yapılan organizasyon diğer yarışmalara göre çok üst düzey birseviyede kalıyor. Yıllardan beri süregelen bu yarışmada yarışmaktan çokmutluyuz.  Federasyonumuz veBelediyemizin destekleriyle her sene başarı grafiğimizi üst sıralamalaraçıkardık. Bu senede listenin üst sıralarında bir sonuç almak için canla başlaçalışıyoruz. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL’DEN DAVET

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel, “Triathlon denilince akla gelen yer Alanya. Geçen yıl en iyiorganizasyon ödülünü, bir önceki yıl süreklilik ödülünü aldık. Çünkü biz Alanyaolarak bir şeyi sadece yapmış olmak için değil en iyisini ve en faydalısınıyapmakla övünürüz. Övünmekte de haklıyız. Dünyada süreklilik ödülünü alan 2ülkeden birisiyiz. Birisi Almanya da biriside Alanya. Bunun için bugüne kadaremek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyona 23 ülkeden sporcularkatılıyor. Milli sporcularımız Gültegin ve Enes’te yarışacak. Onlara Türksporuna vermiş oldukları emekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu organizasyondasizlerden başarı bekliyoruz. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum. SporunBaşkenti Alanya’dan herkesi bu güzel organizasyona davet ediyorum. Emek verenherkese teşekkür ediyorum.” dedi.

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

YARIŞ PROGRAMIŞÖYLE;

32. alanya triatlonu başlıyor
32. alanya triatlonu başlıyor

15 EKİM PAZAR

SAAT     07.30 YAŞ GRUPLARI ERKEK START

                07.33 YAŞ GRUPLARI KADIN START

                10.30 YAŞ GRUPLARI ÖDÜL TÖRENİ

                12.00 ELİT KADIN START

                14.30 ELİT ERKEK START

                16.30 MADALYA TÖRENİ

KAPANACAK YOLLARA DİKKAT

14 Ekim Cumartesigünü antrenmanlar için saat 10.00 ile 12.00 arası; İzzet Azakoğlu Caddesi –Hükümet Caddesi, Ahmet Tokuş Bulvarı – Mesut Otel, Rıhtım Caddesi – DamlataşCaddesi – Bostancıpınarı Caddesi çift yön olarak; Atatürk Bulvarı AntalyaMersin gidiş tek yön olarak trafiğe kapalı olacaktır. 15 Ekim Pazar Günü saat06.00 17.00 arası; İzzet Azakoğlu Caddesi – Hükümet Caddesi, Ahmet TokuşBulvarı – Mesut Otel, Rıhtım Caddesi – Damlataş Caddesi – BostancıpınarıCaddesi çift yön olarak; Atatürk Bulvarı Antalya Mersin gidiş tek yön olaraktrafiğe kapalı olacaktır.