AlanyaBelediyesi; Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iş birliği yaparak deprem felaketindenetkilenen vatandaşlarımıza moral, motivasyon olması amacıyla 8 Mart DünyaKadınlar Günü’nde, Kültür Merkezinde özel bir sergi ve bazı etkinliklerdüzenleyecek. Etkinlikler kapsamında Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, doğanın uyanışı, umudun simgesi,baharım müjdecisi “Badem Çiçekleri” konulu özel bir sergi tasarladı. AlanyaKent Konseyi ise Kültür Merkezi girişinde “Dünya Kadınlar Günü’nde BirKonteyner Bir Yuva” isimli dayanışma kermesi düzenleyecek. Kermesten eldeedilen gelir konteyner alımında kullanılacak.

“8 MART SERGİMİZ BU YIL HER ZAMANKİNDENFARKLI”

AlanyaBelediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kültür Merkezinde düzenlenecek etkinliklerleilgili yaptığı açıklamada; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle her yılolduğu gibi bu yıl da ilgi çekici ve özel bir sergi hazırlıyoruz. Sergimizin temasını‘badem çiçekleri’ olarak belirledik. Şubat ve Mart aylarında çiçek açan bademi elealarak tasarladığımız sergimizin yeni umutlara ilham olmasını arzuladık. 8-10Mart tarihlerinde açık olacak sergimize Alanya’daki depremzede kardeşlerimizive vatandaşlarımızı bekliyoruz. 8 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te düzenlenecekprogramla sergimiz ve dayanışma kermesi ziyarete açılacaktır” dedi. 

“ALANYA’NIN SANATI İPEK KOZALARI EVHANIMLARIMIZIN ELİNDE ŞEKİLLENDİ”

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığımız bu özelsergide, Alanya’nın Sanatı İpek Kozası Çiçekler, Kumaş Çiçekler, İğne Oyası veKat’ı Sanatı Alanya Belediyesi’nin el sanatları atölyelerindeki kursiyerlerimiztarafından özel olarak hazırlandı” diyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,“El Sanatları Atölyelerimizdeki kursiyerlerimiz ilk kez böyle bir sergi için özelolarak bir araya geldi. Umudun simgesi badem çiçekleri konulu sergimizde ipekböceği kozasından yaka iğnesi, duvar süsü, dekoratif süsler, tablo, vazoçiçekleri, buket ve kıyafet süsü yaptılar. Kozaları işleyerek Alanya’nın ipekkozasını sanata dönüştürdüler” ifadelerini kullandı.

“UMUDUN SİMGESİ BADEM ÇİÇEKLERİMİZ”

Dahayaprakları yeşermeden, sabırsızca açtığı beyaz çiçekleriyle toprağın uyanışını,baharın gelişini simgeleyen bademin, Anadolu kültüründeşiirlere, güzel sözlere ve mitolojide de pek çok efsaneye konu olduğunu hatırlatanKültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura ise şunları kaydetti: “İnsanlariçin yaşama sevincini, karanlıktan sonra aydınlığı, geceden sonra gündüzü ifadeeden badem çiçekleri, mitolojide de pek çok efsaneye konu olmuştur. Mitoloji literatürlerinde kadınla özdeşleştirilençiçekler, aynı zamanda bereketin de sembolü olarak işlenmiştir. Umudumuzhiç sönmesin” dedi.