Alanya’dayaşayan yerleşik yabancıların yaptığı resim, fotoğraf, heykel, el işi ürünlerive birçok sanat eserinin sergilendiği Alanya Uluslararası Sanat Sergisi, 9. kezkapılarını açtı. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi öncülüğünde Alanya KültürMerkezi’ndeki açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, BaşkanDanışmanı Nazmi Zavlak, Alanya Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. Mehmet Yazıcı, Göç İdaresi İlçe Müdürü Mehmet Çelik, BelediyeYabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri veYabancılar Meclisi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve STK başkanları,muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
SERGİYE REKOR KATILIM
Açılıştöreninde davetlileri, keman virtüözü Katya Vovk karşıladı. Program dansgösterisi ve keman sanatçısı Yana’nın resitali ile devam etti. Alanya’dayerleşik olarak yaşayan sanatçıların performansları davetliler tarafından uzunsüre alkışlandı. 14-15-16 ve 17 Kasım tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacaksergiye, bu yıl rekor katılım gerçekleşti. 9 ülkeden 82 sanatçı, 300’den fazlatablonun yanı sıra, yüzlerce el sanatı ürünü ile sergide yer aldılar. Türkiye,Polonya, İran, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Tataristan, Letonya ve Filistinlisanatçılar birbirinden güzel eserlerini Kültür Merkezi’nde sanatseverlerinbeğenisine sundular.
KARAOĞLU: DÜNYANIN SANATDİLİ ORTAKTIR
Sergininaçılış konuşmasını Belediye Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu yaptı.Sergiye katılarak eserleriyle katkı sağlayan herkese teşekkür eden Karaoğlu,“Dünya çok ufak ve bu dünyanın sanat dili ortaktır. Onun için 20 senedir devameden Alanya Belediyesi bünyesindeki Yabancılar Meclisi olarak düzenlediğimizsanat sergimiz bu sene daha da yoğun oldu. Yabancılar Meclis olarak Alanya’dayaptığımız çok farklı etkinlikler var. Şimdiden, 27 Kasım'da YabancılarMeclisi’nin 20. yıl kutlamasına herkes davetlidir. Ayrıca her senedüzenlediğimiz Noel Pazarı da 7 ve 8 Aralık’ta Belediye Binası arkasındagerçekleştirilecek” dedi.
YAZICI: BİRLİKTE HAREKETETMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ
Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ise,“Sınır tanımayan sanatın dilini birleştirici bir unsur olarak kullanmak,Alanya’da yaşayan tüm yabancıların bu bütünün bir parçası olarak hissetmesi veortaya bir sinerji çıkması açısından birlikte hareket etmemiz son derece önemarz ediyor. Bu nedenle sergimizin başarılı geçmesini diliyorum. Üniversitemadına bu bölgedeki tüm yabancıların daha iyi koşullarda ve daha mutluyaşayabilmesi adına eğitim anlamında yapılabilecek her türlü desteğinverileceğini buradan ifade etmek istiyorum. Sergiye katılan sanatçılarımıza vesergiyi düzenleyen Alanya Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
KOÇAK: YENİ BİR KENT KÜLTÜRÜİNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
BelediyeBaşkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, çok önemli bir coğrafyada yaşandığınıbelirterek, "Coğrafyamızın güzelliği kadar, kültürel zenginliği de çokönemli. Yaşadığımız şehir çok katmanlı bir kültüre sahip. Helenistik dönemden,Roma döneminden, Bizans’tan, Selçuklu’dan, Osmanlı’dan ve Cumhuriyet dönemindenizler taşıyoruz. Türkiye’nin çok kültürlü şehirleri var geçmişten gelen.Alanya’da biz daha değişik bir şey inşa ediyoruz. Dünyanın 130 civarıülkesinden 45 binden fazla kişinin yaşadığı, barışın, kültürün, hoşgörününhamurunda olduğu yeni bir kent kültürü inşa etmeye çalışıyoruz. Bu çalıştığımızAlanya kent kültürünün en önemli parçalarından bir tanesi de 20. yaşınıdoldurmuş olan Yabancılar Meclisi'dir. Yeri gelmişken bu Yabancılar Meclisi’ninadını da artık bir gözden geçirmemiz gerekiyor. Yeni Alanyalılar diyoruz amakurumsal olarak daha değişik bir isimle devam etmeli çünkü buradaki herkesartık Alanyalı” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafındanserginin açılışı gerçekleştirildi ve davetliler sergi alanını gezerek,sanatçılarla sohbet ettiler. Sergi 4 günboyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.