Gastronomi dünyasında Türk mutfağınınyöresel lezzetlerine dikkat çekmeyi ve bu lezzetleri belgelemeyi amaçlayanyarışmanın konusu jüri tarafından “Tarladan Sofraya Kültürel Miras Lezzetleri”olarak belirlendi. Sonuçları 25 Mayıs’ta açıklanacak yarışmada, dereceye gireneserler, 28-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 20. Alanya UluslararasıTurizm ve Sanat Festivali’nde sergilenecek.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAKTIR

Alanya belediyesi 16. ulusal fotoğraf yarışması’na başvurular devam ediyor
Alanya belediyesi 16. ulusal fotoğraf yarışması’na başvurular devam ediyor

Yarışmaya katılacak fotoğrafçılaryarışma şartnamesi ve detaylı bilgiye Alanya Belediyesi’nin web sitesinden ( https://bit.ly/3jRuPq1 ), online başvuru ise TürkiyeFotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) web sitesinden ( https://tfsfonayliyarismalar.org/ ) yapılabilir.

“TARLADAN SOFRAYA KÜLTÜREL MİRASIMIZ”

Yarışmada; ürünlerin tarlada ekim,dikim, bakım, hasat ve sofradaki sunumuna kadar tüm aşamalarında çekilenfotoğraflar jüri tarafından değerlendirilecektir. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nınAlanya Belediyesi tarafından 16 yıldır düzenli olarak yapıldığını ve büyük ilgigördüğü vurgulayan Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü NimetHacıkura şunları kaydetti: “Bu yıl ki yarışmamızın konusunu ‘Tarladan SofrayaKültürel Miras Lezzetleri’ olarak seçtik. Alanya Fotoğraf Sanatçıları KulübüDerneği (AFSAK) iş birliği ve TFSF desteği ile bu yıl 16’ncısını düzenliyoruz.Bu yarışmayı öncekilerden farklı bir anlayış ve biçimde, fotoğrafın günümüziletişim dünyasındaki önemini göz önünde bulundurarak düzenlemek istedik.Bildiğiniz gibi gastronomi dünyasında Türk mutfağının çok önemli bir yeri var.Farklı değerleri olan yöresel kültürel miras lezzetlerimize bu yarışma iledikkat çekmeyi, belgelemeyi ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayıamaçladık.  Bu vesile ile de fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkininniteliğini güçlendirmek adına fotoğrafçıyı ödüllendiriyor, ortaya çıkanfotoğrafları da daha geniş kitlelere hitap etmesi için Uluslararası Turizm veSanat Festivalimizde sergiliyoruz.”

“16 YILDIR DÜZENLENEN YARIŞMAYA YÜZLERCE FOTOĞRAFÇI BAŞVURUYOR”

16 yıldır düzenlenen AlanyaBelediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması’na her yıl yüzlerce başvuru yapıldığını,bu ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen AFSAK (Alanya FotoğrafSanatçıları Kulübü Derneği) Başkanı İlhami Yetkin, konusu Alanya olan ve içeriğiher yıl değişen yarışmanın sanatçılar arasındaki bağı da güçlendirdiğinisöyledi. Yetkin, bu yıl yapılacak yarışmada ilk kez Türkiye Fotoğraf SanatıFederasyonu’nun  (TFSF) dereceye giren sanatçılara TFSF madalyalarıvereceğini belirtti. Yarışmanın iletişim merkezi/sekreterya Alanya BelediyesiKültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’dür. Müdürlük İletişim Numarası: 0 242 511 1298

ÖDÜLLER-SERGİLEMELER

Dereceye giren eserler için 28Mayıs’ta ödül töreni düzenlenecek. Ayrıca dereceye giren fotoğraflar 28-30Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 20. Alanya Uluslararası Turizm ve SanatFestivali’nde sergilenecek.

TFSF Altın Madalya + 5000 ₺

TFSF Gümüş Madalya + 3000 ₺

TFSF Bronz Madalya + 2000 ₺

TFSF Mansiyon (3 Adet) + 1000 ₺

Sergileme (35 adet) : 500 ₺