Alanya Belediyesi aylık olağan meclistoplantılarının Eylül ayı oturumu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’inbaşkanlığında Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Grupsözcülerinin konuşmalarının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücelmeclisin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yücel, açılış konuşmasında gündemedair açıklamalarda bulundu. Konuşmasına ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığınınve özgürlüğünün sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak başlayanBaşkan Yücel, “Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos ZaferBayramını tekrar kutluyorum. Büyük Zafer’in 101. yılı vesilesiyle Gazi MustafaKemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizirahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

ALİŞAN VE HAKAN ALTUN YAZ KONSERLERİNDE ALANYALILAR İLE BULUŞACAK

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

Başkan Yücel, Alanya Belediyesi olarakmerkezde birçok etkinlik ve festival düzenlediklerini ancak uzak mahallelerinde kültürel etkinliklerden yararlanabilmesi adına geçen yıl başlatılan YazKonserlerini bu yıl da devam ettireceklerini söyledi. Başkan Yücel, “Batıbölgemiz için 8 Eylül Cuma Günü Avsallar Mahallemizde saat 21.00’de Saat KulesiMeydanı’nda düzenleyeceğimiz Alişan konserine tüm meclis üyelerimizi ve tümvatandaşlarımızı davet ediyorum. Doğu bölgemiz için de, 29 Eylül Cuma GünüMahmutlar Mahallemizde Cumartesi Pazar Alanında Hakan Altun Konseridüzenleyeceğiz. Konserimize tüm Alanya halkını ve sizleri şimdiden davetediyorum” diye konuştu.

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

ALANYA CAZ MÜZİĞE DOYACAK

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

Başkan Yücel, yıllardır Alanya’nınvazgeçilmez bir değeri ve markası haline gelen Alanya Uluslararası Caz Günleri’ninbu yıl 18. kez kapılarını cazseverler için açacağını söyledi. “21-24 Eylültarihleri arasında Kızılkule’nin tarihi atmosferinde bir birinden ünlü cazsanatçılarını ağırlayacağız” diyen Başkan Yücel, “18. Alanya Uluslararası CazGünlerine tüm caz tutkunlarını, değerli Alanya halkını ve siz kıymetli meclisüyelerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

“8. SAĞLIK OCAĞIMIZI PAYALLAR’DA HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

Göreve geldikleri günden bu yanaeğitim ve sağlık alanında yatırımlar gerçekleştirmeye devam ettiklerinin altınıçizen Başkan Yücel, “Payallar Mahallemizde Sağlık Ocağı, 112 Acil ServisHizmetleri İstasyonu ve İtfaiye Binası’nın temelini attık. Böylelikle, görevegeldiğimiz günden bugüne 8. Sağlık ocağımızın hayata geçirmiş olduk. Alanyahalkı ve Alanya Belediyesi adına hayırsever Yıldırım ailesine şükranlarımısunuyorum” dedi.

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

“JAPONYA HİBELİ ENGELLİ ARAÇLARI HİZMETE KAZANDIRDIK”

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

Japonya Büyükelçiliği’nden hibeprojesi kapsamında Alanya Belediyesi’ne 2 adet engelli aracı kazandırdıklarını söyleyenBaşkan Yücel, “Belediyemiz bünyesinde engelli bireylerin ücretsiz olaraktaşınması hizmetinde kullanacağımız araçlarımızın Alanyamıza ve engellibireylerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti
Alanya belediyesi eylül meclisi gerçekleşti

“BİNBİNLERİ BELEDİYE OLARAK İSTEMİYORUZ”

Alanya Belediye Başkanlığı görevineilk geldiği 2014 yılında Belediye Meclisi’nde aldığı ilk kararın Mypet’lerinoybirliği ile kaldırılması yönünde olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Binbinleribiz kaldırdık, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla geri geldi. Şuanda park edecek istasyonları dahil her şeyleri belli. Ancak bizimvatandaşlarımızın da bilinçlenmesi gerekiyor. Duraklara, engelli parkalanlarına bırakıyorlar. Zabıta geziyor, dolaşıyor bunlarla ilgileniyor. Alanya’dabin 800 tane bu araçlardan var. Hızları 20’den 12’ye düşürüldü ama ben halayönetici olarak tekrar tekrar söylüyorum, Alanya’da bu araçları istemiyorum.”şeklinde konuştu.

“CİP SAFARİLER HAKKINDA BAKANLIĞA TEKLİF SUNDUK”

Geçtiğimiz günlerde D-400 Karayoluüzerinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan cip safari kazası ileilgili de konuşan Başkan Yücel, “Bunu yıllardır dile getiriyoruz. Dile getirmekde zorundayız. ALTAV ve TÜRSAB olarak bundan 25 gün önce bakanlığa bir kanunteklifi hazırlayarak gönderdik. İnşallah bu kanun teklifinin dikkate alınarak düzenlemeninen yakın zamanda çıkacağını düşünüyoruz. Buradaki sivil toplum örgütlerine deteşekkür ediyorum. Bu kanun teklifinde TÜV’ün üzerinde çok iş düşüyor. Ben deçarşı içerisinde, Alanya Kalesi’dir, Damlataş gibi veya iskele gibi meydandakisafari turlarının şehir içerisinde olmaması gerektiği düşüncesi içinde bununlailgili de UKOME’ye görüşümü sunacağım. Bu konuda TÜRSAB olsun diğer ilgilikurumlar olsun kanunlaştıracak ve takip edecek olanların destek vermesigerekiyor” ifadelerini kullandı.

“SORUNU BİZDE ARAMAMAK GEREKİYOR”

Ulaşım ve kent disiplini konularındameclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Başkan Yücel, Alanya’da ulaşımırahatlatacak çalışmalar yapmaya çalıştıklarını ancak gerekli desteğigöremediklerini söyledi.  Başkan Yücel, “BüyükşehirBelediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanına bizzat giderek ulaşım konusundakitaleplerimi ilettim, kocaman ilçeye ulaşımla ilgili 3 tane zabıta verilirsesıkıntıyı Alanya Belediyesi’nde aramamak gerekiyor. Halk otobüsü camını poşetlekapatıyorsa, tamponu yerde, modelsiz eski arabalarla hizmet veriyorsayolculardan memnuniyet beklenemez. Şoförlerin davranışlarından, araçları kullanışlarından,vatandaşları almamalarından tutun bir sürü sorun var. Aynı düşüncelerimtaksiler için de geçerli. Ben Kestel Belediyesi’nde iken şoförün sakalınabıyığına kadar düzen sağlıyorduk. Müşteri memnuniyetine öncelik veriyorduk. UlaşımMaster Planı’na 1 buçuk yıldır üniversitelerle çalışıyoruz. Bu Büyükşehir’inişi ama onu da biz yapıyoruz. Kendi cebimizden ödüyoruz. Olsun. Onu da yakındasizin karşınıza sunarız. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz onu konuşuruz” dedi.

“DİSİPLİNSİZLİKTEN BAHSEDENLER KENDİ PARTİLERİNİN BELEDİYELERİNE BAKSIN”

“Sahiller için hangi turizm bölgesinegiderseniz gidin sahillerin nasıl kimler tarafından paylaşıldığını, parsellendiğinianlatırım” diyen Başkan Yücel, “Ama Alanya’da böyle bir durum yok. Sizlerindestekleri ve kararlılığıyla bütün sahilleri tek tipe çevirdik, düzenesokuyoruz. Alanya’da hangi sahilde seyyar satıcı gördünüz? Sahiller AlanyaBelediyesi’ne geçmeden önce yılda 2 cinayet oluyordu. Ama bunlara rağmen ‘Disiplinsizlikvar’ denirse ben de konuşmaya başlarım. Bize disipsizlikten bahsedenler şehrindisiplinine ne kattıklarına bir baksınlar, Yetkisi olsa da olmasa da AlanyaBelediyesi sorumlu tutuluyor” ifadelerini kullandı.

“KİMSE KİŞİSEL HIRSLA BİZE SALDIRMAYA KALKMASIN”

“Bana akıl veren arkadaşlar öncekendi yönetimlerindeki belediyelere baksınlar sonra bizi eleştirsinler” diyenBaşkan Yücel, “Allah’a şükür ben herkesle tüm kurumlarla çalışmaktan keyifalıyorum. Eleştirileri öneri alarak dikkate alıyor, hizmet ediyorum. Ama benbazı söylemleri gerçekten meyve veren ağacı taşlamak olarak görüyorum. Kendihırsları uğruna kimse bizi suçlamasın, biz de bağırmasını, ses çıkartmasını,kendimizi savunmasını biliriz” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR MESAİ ARKADAŞIMIN EMEĞİNİ HİÇ ETTİRMEM”

Alanya Belediyesi olarak hayatageçirdikleri her projeye otopark yaptıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Bizgöreve geldikten sonra 300 araçlık katlı otoparkı hayata geçirdik. CumaPazarı’nda 300 araçlık otopark yaptık, belediye binamızın altına 150 araçlıkotopark yaptık, Mahmutlar Kültür Merkezi’nde 140 araçlık, Demirtaş KültürMerkezi’nde 90 araçlık, Konaklı Kültür Merkezi’nde 150 araçlık, Oba Kapalı SporSalonu’nda 90 araçlık kısaca tüm hayata geçirdiğimiz projelerde otoparka yerverdik. Bize kimse ‘Başkanım şunu yapmadınız’ diyemez. Demek ki biz kendihizmetlerimizi satamıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana bin 500 araçlık otoparkalanı yaptık. Göz göre göre bu kadar emek hiç edilemez. Bu kadar emeği sahipsizbırakmam” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ KENTİYİZ”

“Elbette hatalarımız vardır biz bunuminimum tutmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Yücel, “Gecenin 2’sinde 3’ündebacılarımız kızlarımız evine güvenle gidiyor. Bizim yaptığımız işler Alanya’nınhuzur ve güvenliği içindir. Çok uzağa gitmeyin, yakınlarda antik kentleriniçerisinden geçtiğiniz bir şehir var, orayı gezin antik kente kadar kaççiçekçi, kaç dilenci önünüzü kesecek. Zabıtadaki çocuklarımız canla başlaçalışıyor haklarını yedirtmem. Demek ki bizim bu konudaki hassasiyetimizbirilerine batıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından gündem maddelerinindeğerlendirilmesiyle meclis oturumu sona erdi.