AlanyaBelediyesi’nin sıfır atık çalışmaları kapsamında Uğrak Mahallesi’nde bulunanBaumann Gübre Fabrikası ile birlikte başlattığı organik gübre projesi sonuçvermeye başladı. Proje ile Alanya sınırları içerisinde yapılan budama ve çimbiçme işlemlerinden doğan atıklar fabrikada işlenerek organik gübreyedönüştürülüyor. Projenin ilerletilmesi ve geliştirilmesi için Baumannfirmasının sahibi Fatih Akdağ ile Alanya Belediyesi’nde protokol imzalayanBaşkan Yücel, proje hakkında bilgiler verdi.

“KISA SÜREDE YÜKSEK DEĞERLİ ORGANİK GÜBREÜRETİYORUZ”

Alanya belediyesi ile budama atıkları gübreye dönüşüyor
Alanya belediyesi ile budama atıkları gübreye dönüşüyor

Çimve budama atıklarını Baumann firmasına ait gübre fabrikasında bulunan komposttankında mikrobiyallerle entegre ederek katı organik gübre üretimi yapıldığınıbelirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yer işgal etmeden, tescillibir ürün üretiyoruz. Kompost değil, gübre üretiyoruz. Ayrıca bunu yaparkensıfır atık projesini temel alarak yapıyoruz” diye konuştu.

“MALİYETLERİ DE AZALTAN BİR ÇALIŞMA OLACAK”

Projeile Alanya Belediyesi’nin gübre ihtiyacının karşılanacağını ve maliyetlerin azalacağınıbelirten Başkan Yücel, “Proje ile hem toprağımızı kimyasallardan arındıracağızhem de daha az maliyet ve daha zengin içerikli gübre kullanımı olarak çok yönlütasarrufu sağlayacağız. Proje ile yer altı sularımızın da kirlenmesinin önünegeçilecek, iyi tarım reformuna katkı sağlanacak” diye konuştu. Başkan Yücel,gübrenin çiftçilere promosyon olarak dağıtılacağını da söyledi.